Dette var terroristene i Paris

Det skal ha vært totalt syv eller åtte gjerningsmenn i tre grupper som utøvde terror på en rekke steder i sentrum av Paris fredag kveld. Mye er uklart, men dette er det vi vet om terroristene.

LETER ETTER SVAR: Angrepene som IS har tatt ansvaret for drepte 128 personer. 300 personer er skadet. Syv individuelle angrep fant sted i Paris mer eller mindre samtidig. Syv eller åtte terrorister sto bak dem. Ania Freindorf, Zuma Press

Følg vår dekning direkte:

Les også

Siste om dramaet i Paris

  • Tidslinje:Slik var terrornatten
    Angrepene på restauranter og fortauskafeer på flere ulike steder i byen, ble mest sannsynlig utført av de samme gjerningsmennene som etterpå inntok Bataclan-teateret. Dette kan vi anta fordi vi vet når angrepene skjedde. Angrepene i byen fant sted samtidig som Stade de France ble angrepet av tre selvmordsbombere.

I tillegg sprengte en fjerde person seg i luften på Boulevard Voltaire klokken 21.43, mer eller mindre samtidig som det foregikk angrep på kafeene og restaurantene — syv minutter før angrepet på Bataclan startet.

Les også

Ofrene forteller: Rømte gjennom hemmelig luke

Stade de France

På vennskapskampen mellom Frankrike og Tyskland var det tre selvmordsbombere. Angrepet skjedd mellom klokken 21.20 og 21.53.

Den ene av disse var en terrorist man ikke vet om var fra Syria, men et syrisk pass ved funnet ved liket hans. Ifølge greske myndigheter matcher dette passet med en mann som skal ha kommet til Europa via en gresk øy for en måned siden.

En av de andre var en mann man ikke vet om var fra Egypt, men det ble funnet med egyptisk pass på plassen der han sprengte seg selv i luften.

Les også:

Les også

«Det har skjedd noe grusomt. Vi ante fred og ingen fare da det plutselig ble løsnet skudd inne i lokalet.

Den siste av selvmordsbomberne på fotballarenaen ble ifølge The Wall Street Journal stoppet av sikkerhetsvakter på vei inn til Stade de France. Han rygget vekk fra sikkerhetsvaktene etter at de oppdaget bombebeltet hans, og detonerte bomben. Et par minutter etter dette skal en annen person ha utløst sin bombevest utenfor stadion. En tredje selvmordsbomber detonerte bomben sin på en McDonald's-restaurant i nærheten.

Gjerningsmennene har blitt beskrevet som mellom 15 og 18 år gamle av franske myndigheter.

Les også

François Hollande: – Vi skal føre en nådeløs kamp

Bataclan-angrepet

Øyenvitner har sagt at de som angrep konserten på Bataclan-teateret kom i en belgiskregistrert bil. Lørdag kveld sa også politiet at tre av terroristene var bosatt i en bydel i Brussel. Politiet gikk til aksjon mot denne bydelen lørdag kveld og arresterte flere personer.

I tillegg til disse var «30-åringen» blant terroristene. Dette er en franskbosatt mann.

Ifølge TV-kanalen BFMTV har politiet identifisert denne mannen ved hjelp av fingeravtrykk. Det melder Medico-Legal Institute of Paris, som er tilsvarende Rettsmedisinsk institutt i Norge. Den identifiserte er en kjenning for fransk etterretning, melder AFP, og skal være fra en forstad utenfor Paris.

Blant dem som antakelig var bosatt i Brussel var nok en mulig syrer — en person skal ha blitt funnet med et syrisk pass. I tillegg var den ene muligens en kvinne. flere vitner har beskrevet at en av angriperne var en kvinne som ikke hadde våpen.

De to siste mennene var sannsynligvis også blant dem politiet mener bodde i Brussel. Angriperne var bevæpnet med Kalashnikov-rifler.

Mer om terroren i Paris: