— Jeg har visst lenge at dette møtet kom til å bli spennende. Det blir uansett godt å få den spenningen utløst, sier hun.

Stolt-Nielsen tror ikke alt håp er ute selv om et stort flertall av høyrevelgere ser ut til å foretrekke Martin Smith-Sivertsen som partiets nye byrådsleder.

— Det er ofte et relativt stort sprik mellom partimedlemmenes syn og velgernes. På nominasjonsmøtet tirsdag er det medlemmene som skal stemme, og det denne målingen også viser er hvor mange som fortsatt er usikre, sier hun.

Byrådslederen peker på at Smith-Sivertsen har et helt annet utgangspunkt enn henne som en forklaring på at han er mer populær.

— Jeg må som byrådsleder svare for de vanskelige sakene, og har flere aktive kritikere enn ham.

Flere kan trekke seg

At hennes partifelle Atle Fasteland vurderer å trekke seg fra listen dersom hun blir sittende som byrådsleder, sier Stolt-Nielsen er lite overraskende.

— Han har vært veldig tydelig på at han ikke ønsker at jeg skal være byrådsleder, og at han i så tilfelle vil vurdere sin egen deltakelse har jeg forståelse for, sier hun.

Samtidig har skolebyråd Harald Victor Hove sagt at han går av om partiet velger Smith-Sivertsen.

— Jeg vet også at andre vil vurdere hva de skal gjøre om partiet bestemmer seg for å bytte byrådslederkandidat, sier Stolt-Nielsen.

Maner til samling

Etter mye turbulens er Stolt-Nielsen opptatt av at Høyre må samles om den byrådslederkandidaten som velges på tirsdagens nominasjonsmøte.

— Det har vært en spennende prosess, men på onsdag håper jeg vi setter strek over eventuelle konflikter, og samler oss om den som skal gjøre en krevende jobb for byen, sier hun.

GRAFIKK: Heidi Grotle