Lettere bygevær i hele Hordaland i dag og i morgen

Men til helgen blir det ordentlig vått igjen.

Publisert Publisert
  • Yngvild Torvik
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Vestlandet får litt mindre nedbør onsdag og torsdag, ifølge Værvarslinga på Vestlandet. Men onsdag vil det være utrykt for torden i hele fylket, særlig nord for Bergen.

— Totalt sett ser vi en veldig bedring i været onsdag og torsdag. Regnet har gått over til bygevær over hele Vestlandet i natt. Skiftende vær med nedbør og muligens litt sol innimellom vil holde seg hele onsdag og torsdag. Vi har fått litt kaldere luft, så bygene vil komme som snø over 500-700 meter, sier vakthavende meteorolog Anne Solveig Andersen.

Regn til helgen

Meteorologen sier stort sett hele Vestlandet vil ha det samme bygeværet, men at det er vanskelig å si akkurat hvor bygene vil treffer på grunn av vinden.

— Etter vi har hatt en liten pause onsdag og torsdag så blir det våtere i helgen. Fredag kommer det en ny front med mildere luft og nedbør, og det blir enda mer regn lørdag og søndag. Det er ventet mellom 30 og 50 millimeter begge dagene, sier Andersen.

Ikke flomfare frem til fredag

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) står for flomvarslingen og oppdaterer varslingsdataene på varsom.no minst to ganger i løpet av dagen, opplyser NVE-hydrolog Ingeborg Kleivan Krøgli.

Hun forteller at det ikke er fare for flom nye steder på Vestlandet frem til fredag.

— Vi gjør vurderinger for tre dager av gangen. Nå roer det seg ned, og vi har derfor satt grønt nivå med tanke på flom- og jordskredfare på fra og med torsdag. Det kommer litt regn mot helgen men det ser ikke ut som de store mengdene. Vi følger aktivt med, avslutter Krøgli.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Det er én smitte­vern­regel elevene på videre­gående ikke klarer å holde

– Det tikket inn en melding halv tolv natt til lørdag. Da var min helg ødelagt, sier rektor ved Åsane videregående skole, Jens-Petter Storheim.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. I karantene etter pensjonist-besøk

  2. Slik tilbringer tyske Ralf karantenen i Norge. Smittevernlege er bekymret.

  3. – Mange arbeidsgivere vet ikke at de må betale lønn til folk de sier opp

  4. Syklist skal ha kjørt inn i liten lastebil bakfra

  5. Jobbintervju: Dette bør du ikke svare på spørsmålet «Hva er dine svake sider?»

  6. Kvinnen ble akutt dårlig og havnet på sykehus i Førde. Det hindret trolig et stort koronautbrudd.