Trumps eks-rådgiver til Bergen

I mai skal Steve Bannon være en av hovedattraksjonene under Nordiske Mediedager.

Publisert:

SJEFSTRATEG: Steve Bannon har tidligere vært Donald Trumps sjefstrateg. Foto: NTB/Scanpix

Tidligere Breitbart-redaktør og Trump-rådgiver Steve Bannon blir trekkplaster for Nordiske Mediedager i Bergen (NMD), melder DN.

– Utgangspunktet vårt for å invitere ham er at vi er en mediekonferanse, og han har vært sentral i å utvikle Breitbart News fra å være et nisjenettsted til å bli en utfordrer til de store, etablerte mediene. Steve Bannon har også vært helt sentral for å få Donald Trump valgt som president i 2016 og har vært hans strategiske rådgiver i Det hvite hus, sier festivalsjef Guri Heftye.

Hun forteller at de startet arbeidet med å få Bannon til mediedagene allerede i høst.

– Vi så på det som relevant å invitere ham til oss, også fordi vi vet at høyrepopulismen er i fremvekst i Europa. Bannon jobber for å fremme høyrepopulistiske partier i Europa inn mot EU-valget. I tillegg kaller han tradisjonelle medier konstant for «The opposition party». Dette er noe vi ønsker å konfrontere ham med, sier Heftye.

Les også

Tidligere Trump-rådgiver siktet av FBI

Et trekkplaster

Under konferansen vil Bannon bli intervjuet på scenen av Aftenpostens USA-korrespondent Christina Pletten, før det åpnes for spørsmål og svar. Bannon vil bli et trekkplaster for konferansen, mener festivalsjefen.

– Jeg tror folk vil synes det er interessant ikke bare å lese hva han skriver, men å oppleve ham live og ha muligheten til å stille ham spørsmål, sier Heftye.

Enkelte har uttrykt at de synes det er rart Bannon får komme til orde på konferansen.

– Det er litt tidlig å svare på spørsmål rundt reaksjonene ennå, men det har, ikke uventet, kommet noen på Twitter. Noen mener det er rart han får komme til orde, men det er ikke slik at vi kan nekte ham å snakke i offentligheten fordi vi er kritiske til det han mener og står for. Det å gjøre et intervju med Bannon er ikke en tilslutning til hans politiske prosjekt, sier Heftye.

Les også

Trumps hjelpere skal ha besøkt Wikileaks-lederen under valgkampen

– Tradisjon for å løfte blikket

Hun forteller at de er opptatt av å ha en internasjonal profil på programmet.

– Vi ser at globalisering har gjort verden mindre. Vi har en tradisjon for å løfte blikket, og det er viktig med bredde og miks i programmet. Som en fagkonferanse er vi opptatt av å speile medieutviklingen, og vi prøver å fange de sentrale stemmene som preger både mediene og samfunnet for øvrig, sier Heftye.

Publisert: