Nå mener de å ha funnet årsaken til dødsulykken på E16

Havarikommisjonen vurderer sykdom som det utløsende.

Publisert:

DØDSULYKKE: 16. oktober i fjor omkom en 62 år gammel bussjåfør i en møteulykke mellom en buss og et vogntog på E16 ved Nakkagjelstunnelen i Hordaland. Foto: POLITIET

Statens havarikommisjon for transport (SHT) har siden i fjor høst undersøkt ulykken der en buss og et vogntog frontkolliderte ved Nakkagjelstunnelen mandag 16. oktober i fjor.

Bussjåføren (62) omkom, og flere av de 17 passasjerene ble skadet. Fire passasjerer ble innlagt på sykehus, ifølge en fersk rapport fra kommisjonen.

Illebefinnende

Rapporten kom fredag. I den heter det at et illebefinnende hos sjåføren mest sannsynlig var den utløsende årsaken til ulykken.

ULYKKESSTEDET: Helikopterbildet av ulykkesstedet viser vogntoget midt mellom de to tunnelene. Bussen står inni tunnelen øverst på bildet. Foto: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN (ARKIV)

I rapporten kommer kommisjonen med to sikkerhetsanbefalinger: Den ene knyttet til beltepåminnelse for passasjerer i buss, den andre gjelder «videre forskningsbasert arbeid rettet mot arbeidsrelatert helserisiko for yrkessjåfører».

– Fulgte alle pålagte kontroller

FRONT: Traileren og bussen kolliderte mellom Nakkagjelstunnelen og Holemarktunnelen. Foto: RUNE SÆVIG (ARKIV)

Om det siste skriver kommisjonen:

– Bussføreren hadde fulgt alle pålagte kontroller og råd relatert til egen helsetilstand. SHT vurderer at funn i denne undersøkelsen gir et behov for å se nærmere på helsekrav, arbeidsrelatert helserisiko og individuell oppfølging for yrkessjåfører på vei for å kunne øke kunnskap på dette området.

Publisert: