Opphever kokevarsel i Fana og Ytrebygda

Bergen kommune opphever kokevarselet for rundt 40.000 personer i Fana og Ytrebygda.

Publisert:

FIKK VANN: Fredag morgen kjørte kommunen ut vannvogner til sykehjem i det berørte området, som her på Søreide. Foto: Tor Høvik

– Resultatet av vannprøvene er gode, og vi opphever dermed kokevarselet med umiddelbar virkning, sier seksjonsleder Christian Mack i Bergen Vann lørdag morgen.

Torsdag ettermiddag sendte kommunen ut kokevarsel som berørte rundt 40.000 personer i Fana og Ytrebygda, etter funn av E. coli-bakterier i Skagedumpen ved Sandsli.

Sender ut SMS

Fredag morgen tok Bergen Vann flere prøver av drikkevannet i Fana og Ytrebygda. Det er resultatene av disse oppfølgingsprøvene som nå er klare. Opphevingen av kokevarselet skjer i samråd med Mattilsynet.

Mack opplyser at de lørdag sender SMS til alle de berørte husstandene og abonnentene. Disse blir sendt ut puljevis til innbyggerne etter klokken 12.

Kommunen omtalte kokevarselet som et «føre-var-varsel», etter at de fant fem E. coli-bakterier i en ukentlig rutinekontroll på prøvepunktet i Skagedumpen ved Sandsli.

Les også

39.000 personer rammet av kokevarsel

Gjennomgang med Mattilsynet

Kommunen har tidligere varslet at de tidligst ville kunne oppheve kokevarselet søndag.

– Etter en gjennomgang med Mattilsynet fredag, kom vi til at det var mulig å oppheve varselet lørdag hvis resultatet av de siste prøvene var positive, opplyser Mack.

Bergen kommune har sendt ut flere kokevarsler i sommer. I slutten av juli ble 2500 beboere på Laksevåg varslet etter at det ble oppdaget bakterier i Riplegården høydebasseng.

Noen uker tidligere fikk beboerne i Bjøllebotn i Fana tilsvarende kokevarsel. Også det ble det gjort funn av E.coli-bakterie i vannet.

Publisert: