Kaptein og mannskap holdes igjen om bord i «Viking Sky» for å bli avhørt

– Politi og havarikommisjon skal i dag foreta avhør av kaptein og mannskap. De 72 vi har om bord blir holdt stand by, sier pressetalsmann Marius Steen i Wilhelmsen Ship Management.

Publisert Publisert

VED KAI: Her ligger «Viking Sky» ved kai i Molde. Mannskaper blir holdt igjen for å bli avhørt av politi og havarikommisjon. Foto: NTB scanpix

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Selskapet har ansvaret for alle mannskaper fra broen til maskinen. Unntaket er dem som jobber i restaurant-, hotell- og forpleiningsavdelingene.

– Vi har selv ekspertise om bord som undersøker hva som har gått galt i motorrommet. Mannskapene vil bistå politi og havarikommisjon når de kommer i gang.

Eget utrykningsteam

Wilhelmsen-gruppen har ansvar for teknisk drift av 140 skip som opererer over hele verden.

– Seks av skipene er Viking Cruise-båter. «Viking Sky» er ett av skipene. Vi følger skipene veldig tett og har et eget emergency response team som kobles på straks det blir meldt om problemer om bord, sier Steen.

Koblet på

Da alarmen gikk på «Viking Sky» utenfor Hustadvika lørdag ved 14-tiden, ble Wilhelmsen Ship Management umiddelbart koblet på.

– Hva har kapteinen om bord forklart om det som skjedde?

– All kommunikasjon om årsakssammenheng vil gå via politi og havarikommisjon. Under etterforskningen er der ikke riktig at verken kaptein eller vårt selskap uttaler seg om hendelsen.

Publisert