Mann (71) døde på bossanlegg i Lindås

71-åringen fra Lindås ble funnet livløs inne på et gjenvinningsanlegg mandag. Han ble seinere erklært død på stedet.

Publisert:

DØDSULYKKE: Mannen ble erklært død på stedet etter å ha falt mellom en container og en betongkant inne på gjenvinningsanlegget i Lindås. Foto: Geir Martin Strande

Mannen ble i 12.15-tiden funnet livløs mellom en container og en betongkant inne hos det interkommunale renovasjonsselskapet til Nordhordland og Gulen i Kjevikdalen på Vågseidet.

Ved 13-tiden opplyste Vest politidistrikt at personen var blitt erklært død på stedet.

71-åringen var fra Lindås, opplyser politiet. De pårørende er varslet om dødsfallet.

Skulle kaste boss

– Mannen har falt et par meter. Vi vet ikke om han har fått et illebefinnende, eller om han har slått hodet da han falt. Mannen skal obduseres, forteller operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt.

GJENVINNINGSSTASJONEN: Det var på inne hos det interkommunale renovasjonsselskapet til Nordhordland og Gulen i Lindås at ulykken skjedde mandag. Foto: Geir Martin Strande

Politiet har fått bekreftet at mannen var inne på gjenvinningsanlegget for å kaste boss.

– Mannen var besøkende og skulle kaste noe boss, da han falt mellom containeren og veggen, sier Rebnord, som forteller at mannen hadde noen med seg på anlegget.

RYKKET UT: Nødetatene og luftambulansen rykket ut da en mann ble funnet livløs inne på bossanlegget på Vågseidet i Lindås. Foto: Geir Martin Strande

Ga førstehjelp

Den første meldingen til nødetatene gikk ut på at mannen skulle ligge fastklemt mellom en container og en vegg. Før nødetatene hadde kommet frem, hadde folk som var på stedet fått dratt mannen løs og begynt å gi førstehjelp.

– De hadde hjertestarter på stedet, og brannvesenet overtok da de kom frem. Legen fra luftambulansen erklærte mannen død klokken 12.58, forteller operasjonslederen i politiet.

Politiet har gjennomført åstedsundersøkelse og avhørt vitner.

INNSATSLEDER: Kurt Inge Hordvik forteller at det ble iverksatt hjerte-og lungeredning på stedet. Foto: Geir Martin Strande

Erklært død

Luftambulansen, ambulansepersonell, politi og brannvesenet rykket ut da meldingen om ulykken kom ved 12.15-tiden mandag ettermiddag.

– Vi fikk melding om en person som hadde falt imellom en betongkant og en container, og at det var kritiske skader på denne personen. Da vi kom frem her, var det iverksatt hjerte- og lungeredning, og etter en tid ble det fastslått at personen var død, sier Kurt Inge Hordvik, politiets innsatsleder på stedet.

– Ble han funnet, eller var det noen som så at han datt ned?

– Han ble funnet. Vi har foretatt en etterforskning på stedet og den etterforskningen pågår videre. Familien er varslet, sier Hordvik.

Fylkesvei 57 ble stengt en stund mens luftambulansen landet. Veien ble åpnet igjen da helikopteret dro fra stedet i 13.10-tiden mandag.

Publisert: