Mer trøbbel på Halhjem-Sandvikvåg: – Vi tenkte at det ikke kan skje hver dag, men det gjør det jo

Trebarnsmor fortviler over de gjentatte problemene med Torghatten Nord-fergene. – Det går bare ikke an.

Publisert:

INNSTILTE AVGANGER: Fergeleiet på Halhjem fylte seg raskt opp onsdag. Foto: 2211-tipser

Onsdag ble flere avganger på fergesambandet E39 Halhjem – Sandvikvåg kansellert. På formiddagen meldte Vegtrafikksentralen om fire innstilte avganger på grunn av tekniske problemer på fergesambandet.

Utover dagen og kvelden, onsdag, kom det stadig nye meldinger om kanselleringer fra Torghatten Nord. Den siste meldingen gjaldt avgang fra Sandvikvåg klokken 23.05.

– Dette skyldes rutebytte mellom fartøyene, skriver Torghatten Nord på sine nettsider.

Ifølge Vegtrafikksentralen var det i rute 1, med M/F «Huftarøy», det oppsto tekniske problemer onsdag formiddag.

«Huftarøy» er en av de nye fergene i sambandet, og samme ferge som i mars gikk på grunn – bare seks dager etter at den ble satt i rute.

Sist måned fosset vannet inn i maskinrommet på splitter nye M/F «Færøy», også den i trafikk på Halhjem-Sandvikvåg. Denne fergen fikk onsdag problemer med å få opp lemmen.

– Det har vært tekniske problemer på M/F «Færøy», men det ser ut til å løse seg nå og den vil gå som normalt fra klokken 20.10, sa Moe ved 18.30-tiden onsdag.

PROBLEMER: M/F «Huftarøy» har hatt problemer flere ganger siden den ble satt i drift i år. I mars gikk den på grunn. Foto: Arkivfoto

– Kviet oss siden jul

Litt før klokken halv elleve onsdag formiddag kom en familie på vei til Stavanger til fergeleiet på Halhjem.

– Alle fergefolkene står foran oss og sier det er tekniske problemer, sa moren i familien til BT.

Hun fortalte om god plass på fergeleiet da de kom, men at det raskt ble fylt opp.

Mens BT snakket med henne, så hun at det kom en ferge mot kaien.

– Vi har kviet oss til denne turen siden jul, og det er på grunn av alle problemene som har vært med fergene.

– Blir for dumt

Tirsdag kom ikke fergene på sambandet til kai på grunn av tåke, og også mandag var det tekniske problemer på Halhjem-Sandvikvåg.

Trebarnsmoren BT snakket med fortalte at de før turen diskuterte å reise med Fjord Line nedover, men at de slo det fra seg.

– Vi tenkte at det ikke kan skje hver dag, men det gjør det jo. Det er ikke greit med uforutsigbarheten med disse fergene.

Hjem igjen blir det imidlertid Fjord Line, konstaterte hun.

– For dette blir for dumt. Det går bare ikke an.

Torghatten Nord overtok driften av sambandet ved nyttår.

Fanafjord kommer fra Rubbestadneset

Driftssjef for sambandet Halhjem – Sandvikvåg kan ikke si noe om hvor lang tid det vil ta før fergen fungerer igjen.

– Vi har tekniske problemer med MF «Huftarøy», og setter inn «Fanafjord» i stedet. Det er problemer med maskineriet om bord, sa driftssjef Fredrik Moe onsdag formiddag.

«Huftarøy» kjørte for egen maskin til Rubbestadneset hvor den vil bli utbedret, og derfra kjørte også «Fanafjord» til sambandet.

– Det er et stort maskineri om bord, med tre like gassmotorer. Fergen kan seile på en eller to selv, men vi ønsker å ha all motorkraft tilgjengelig når vi seiler med passasjerer. Vi setter sikkerhet først, sa Moe.

Ved 18.30-tiden onsdag opplyste driftssjefen at reservefergen «Fanafjord» var på plass og kunne ta over for M/F «Huftarøy».

– Vi kjenner veldig på dette

Moe forstår godt frustrasjonen til passasjerene på strekningen.

– Vi kjenner veldig på dette, og det er sterkt beklagelig at vi ikke leverer det som ventes av oss. Dette er helt nye båter, og man må da regne med noen tekniske problemer til man har passert innkjøringsfasen. Jeg regner med dette går seg til når det har vært en del brukstid på båtene, sier han.

Publisert: