Mener at kvinnelig hallik tjente minst 60.000 i måneden

En 36 år gammel ukrainsk kvinne er tiltalt for å ha vært sentral da en rekke kvinner solgte sex fra en leilighet i Bergen sentrum.

Publisert Publisert

ET AV TO SOVEROM: Her er det ene soverommet i leiligheten nær Domkirken der flere kvinner solgte sex fra. Foto: POLITIET

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

I januar i år slo politiet til mot en leilighet på Domkirkeplassen i Bergen sentrum. En 36 år gammel kvinne fra Ukraina ble pågrepet og siktet for hallikvirksomhet.

Da politiet ransaket leiligheten, kom de over 102.000 kroner i kontanter.

Nekter skyld

Nå er kvinnen tiltalt for å ha vært hallik for to prostituerte kvinner fra april 2015 til januar 2016. Det betyr at det blir rettssak mot henne i Bergen tingrett.

— Min klient fastholder at politiet ikke har rett i sine anklager, sier forsvarer Kaj Wigum til BT.Pågripelsen i januar kom som et resultat av noe tids etterforskning mot det såkalte innemarkedet i byens prostitusjonsmiljø. Det var politiets mye omtalte EXIT-gruppe som rullet opp saken.

- Tjente 60.000 i måneden

I tiltalen heter det at 36-åringen lot to andre kvinner benytte leiligheten hun disponerte til salg av seksuelle tjenester. Hun skal også ha opprettet og oppdatert annonser for salg av seksuelle tjenester på nettsiden Real Escort.

Videre skal hun ha skaffet telefoner og flybilletter til kvinnene.

— Den summen er basert på strømmen av kontanter som har gått inn på hennes konto, samt pengebeslaget som ble gjort i leiligheten. Det er ikke usannsynlig at den reelle fortjenesten har vært høyere, sier politiadvokat Sylvia Myklebust i bergenspolitiets seksjon for organisert kriminalitet.

Dermed har kvinnen – ifølge politiet – tjent minst 60.000 kroner i måneden på å fremme prostitusjon i Bergen.

Mistenker flere ofre

To prostituerte kvinner var til stede under politiets razzia i januar.

— Men vi er kjent med at det har vært flere andre kvinner som har solgt sex fra leiligheten, sier Myklebust.

Rettssaken mot 36-åringen er planlagt gjennomført i juni. Strafferammen for å fremme prostitusjon er fengsel i inntil fem år.

Publisert