De drapssiktede foreldrene fikk besøk av sine mødre i tinghuset

De unge foreldrene er siktet for uaktsomt drap på sin sønn (2). Mandag kom mødrene deres i tinghuset og klemte hardt rundt dem før de siktede ble kjørt til fengselet.

FENGSLET: Politiadvokat Janne Ringset Heltne og forsvarer Bjarte Aarlie i tinghuset i Bergen. En mann og en kvinne er siktet for uaktsomt drap etter at deres sønn på to år døde. Mandag fikk de siktede besøk av sine mødre under fengslingsmøtene.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det var spesielle scener på gangen i tinghuset i Bergen da mødrene til en ung kvinne og mann møtte opp. De unge foreldrene ble varetektsfengslet i to nye uker. De holdes ansvarlig for at deres to år gamle sønn døde som følge av medisinforgiftning 12. oktober i år.

— Jeg vet hun er en god mor

Gutten ble funnet død i sitt hjem i Årstad bydel i Bergen. Flere ambulanser rykket ut, men livet sto ikke til å redde.

Gutten ble obdusert og foreldrene pågrepet av politiet 31. oktober. Gutten skal ha dødd som følge av forgiftning etter at han skal ha fått i seg farens LAR-medisiner, ifølge siktelsen. Faren bodde ikke med moren, men var i leiligheten før dødsfallet.

— Jeg har kjent henne siden hun var baby, og jeg vet at hun er en god mor. Hun gjør alt for barna sine, sier tanten til den siktede kvinnen etter at niesen ble kjørt bort.

Beste skussmål fra tanten

Moren ønsket ikke å snakke direkte med BT og henviste til tanten, som uttaler seg på vegne av familien. Moren fikk klemme rundt datteren noen sekunder. Det var et følelsesladet øyeblikk som ble avsluttet da den siktede datteren ble ført inn i rettssalen. Hun ble fengslet i to nye uker.

— Jeg har vært veldig nært knyttet til henne siden hun kom til verden. Hun hadde startet i lære slik at hun skulle kunne forsørge barna. Så skjedde dette. Hun er en veldig god jente og utrolig flink med barn. Hun gjorde alt for dem. Hun har mistet sin sønn, og så skal hun sitte fengslet. Hun har også et annet barn som lider. Situasjonen er forferdelig, sier tanten på vegne av familien.

Satt på gangen

De reagerer sterkt på at kvinnen er innesperret og isolert i en periode der hun sørger over tapet av sin sønn. De får ikke snakke med henne og må lese avisene for å få vite hva som skjer.

Da paret ble varetektsfengslet for to uker siden, gikk fengslingsmøtet for lukkede dører. Mandag ble retten lukket, men BT fikk være til stede, med forbud mot å referere det som kom frem. Kvinnen ble altså varetektsfengslet i to nye uker mens moren og tanten satt på gangen.

— Hun har anket avgjørelsen til lagmannsretten, sier advokat Anders Bjarne Johnsen.

- Det er en tragedie

Deretter ble guttens far fremstilt i retten. Også han ble fengslet i to nye uker mens moren satt på gangen. Hun så sønnen føres bort av tre politibetjenter og ba om å få gi ham en klem. Det fikk hun, på trappen utenfor tinghuset.

— Det er en tragedie, sa den siktede mannens mor til BT før hun gikk.

- Han får ikke sørget skikkelig

Advokat Bjarte Aarlie talte den siktede mannens sak i fengslingsmøtet. Han argumenterte for løslatelse, men vant ikke frem.

— Det som har skjedd er en tragedie for alle. Politiet og retten mener han bør sitte isolert i to nye uker. Jeg mener at de menneskelige hensynene bør veie tyngst i denne saken. Han har forklart seg, og det er ikke fare for at han skal ødelegge bevis. Han opplyser at han ikke får sørget skikkelig når han sitter i isolasjon på en celle i Bergen fengsel uten kontakt med andre. Situasjonen er svært vanskelig for ham, sier Aarlie.

Bergen tingrett så bort fra hans argumenter og fengslet både mannen og kvinnen.

Politiadvokat Janne Ringset Heltne ønsker ikke å si noe om etterforskningen.

Publisert: