- Du har kanskje sendt bilder av deg selv naken til mine venner

22-åring sendte truende tekstmeldinger til eks-kjæresten. Hun skulle vitne om voldsepisode på utestedet Calibar.

I VASKERELVEN: Mannen ble først dømt for vold på utestedet Calibar. Deretter ble han dømt for å ha truet et vitne. VEGARD VALDE (ARKIV)

  1. august 2014 var 22-åringen på byen med sin kjæreste. Inne på utestedet Calibar i Vaskerelven ble en mann skadet etter å ha fått et glass i ansiktet. 22-åringen ble tiltalt og måtte møte i retten.

Det ble bestemt at kjæresten som skulle vitne, men før rettssaken kom opp, hadde de gått fra hverandre. 22-åringen sendte meldinger til henne før hun skulle vitne. Han skrev at venner av ham hadde nakenbilder av kvinnen. De kunne bli sure på henne hvis han ble dømt.

— Haha

«Hvis jeg var deg ville jeg ikke begynt å irritere dem på grunn av at de på en eller annen måte har nakenbilder av deg. Du har kanskje sendt bilder av deg selv naken til flere av mine venner? Jeg vet ikke hvordan de har fått bildene. Haha, men du er jo ikke akkurat jomfru. Uansett jeg prøver kun å hjelpe deg, jeg kan ikke styre andre mennesker sine handlinger! Men selvfølgelig, sier du sanheten og gir samme forklaring som du allerede har gitt, så er det jo heller ikke noen grunn for mine bekjente å publisere disse bildene :)»

I retten fortalte kvinnen at hun ikke hadde sett noen voldsepisode. 22-åringen kunne trolig spart seg meldingen. Da politiet ble kjent med saken, startet de etterforskning. Mannen ble tiltalt og dømt for trusler med det formål å påvirke vitnet.

Mobiltelefonen inndratt

Det koster ham fengsel i 30 dager. Det hører med til historien at mannen ble dømt for voldsepisoden også.

I retten sa 22-åringen at han ville slette bildene av ekskjæresten. Retten ba om at han kontakter politiet og får dette gjort. Telefonen blir inndratt. Mannen må også sone 30 dager fengsel, som kommer i tillegg til voldsdommen.

Eirik Nåmdal er forsvarer for 22-åringen, men kan ikke kommentere saken fordi han ikke har lest dommen.