Gudvangatunnelen åpnet natt til mandag

Reparasjonsarbeidet etter tunnelbrannen 11. august er ferdig.

Publisert:

Her er entreprenørene i full sving med å reparere tunnelen. Bildet ble tatt fredag. Foto: Roy Wiktor Ohnstad, Opedal Drift AS

Det opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

— Tunnelen ble åpnet i går kveld klokken 23. Alt har gått bra, sier Thore-André Halland, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen tidlig mandag morgen.

Søndag kveld holddt entreprenørene på med å merke veibanen og legge siste hånd på verket. Brannvesenet var også inne i tunnelen for å teste nødsambandet. Deretter måtte alt utstyr ryddes bort før veien åpnes for trafikk.

Les også: Disse tunnelene vil trolig aldri tilfredsstille kravene

— Vi går rett på fri ferdsel, det blir ikke kolonnekjøring, sier direktør Svenn Egil Finden i Statens vegvesen, avdeling Sogn og Fjordane.

Det er gått knappe tre uker siden en turistbuss tok fyr på E16 inne i Gudvangatunnelen. Tunnelen ble stengt fra og med 11. august, men åpnet for utrykningskjøretøyer allerede uken etter, og siden også for kjøretøy over 7,5 tonn.

— Nå er tunnelen i samme stand som før brannen. Alt utstyr fungerte i tunnelen da brannen brøt ut, og alt utstyr er tilbake i den stand det skal være, sier Finden.

Ifølge vegvesenet har arbeidet gått raskere enn forventet. Entreprenørene har ryddet, rensket fjell, sikret det elektriske anlegget, sørget for vann- og frostsikring og nye lys, vasket og malt hele tunnelen, samt lagt ny asfalt. Alt dette i løpet av noen uker.

- Hva ble den totale prislappen på reparasjonene?

— Det har vi ikke helt oversikt over ennå. Det må vi komme tilbake til, sier Finden.

Selv om tunnelen åpner natt til mandag, klarer ikke Statens vegvesen å fjerne alle omkjøringsskilt før dagen gryr. Det vil de først bli ferdig med i løpet av dagen i morgen.

Publisert: