Fløy til topps med fuglekjælfie

Undulaten Athena er over gjennomsnittet glad i nærkontakt med familien. Her er bildene som gikk til topps i BTs kjælfie-konkurranse.

Publisert Publisert

VINNERBILDENE: Disse tre bildene stakk av seieren i BTs kjælfie-konkurranse. - Alle er både morsomme og kreative, sier BTs fotosjef, Eir Stegane.

  • Hanne Louise Åkernes
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

— Jeg har brukt mye tid på å få henne så tam, men nå stoler hun på meg. Hun elsker å lande på brillene, eller plukke på øyenvippene, mine sier Annika Svendal Os (17).

Les også:

Les også

9 norske juletradisjoner som får deg til å le

BRILLEFINT: Undulaten Athena er veldig opptatt av briller. Dette bildet er tatt av eieren Annika Svendal Os (17). Hun er en av tre vinnere i BTs kjælfie-konkurranse,

Hun og mamma Siw Svendal stakk av med siste gevinst i BTs kjælfie-konkurranse. Det var mamma Siw som la ut bildet, mens Annika står bak selve fotografiet. De er svært fornøyd med å ha vunnet det siste gavekortet.— Dette var en fantastisk førjulsgave, sier Siw.

Les også:

Les også

Ser du noe mystisk på dette bildet?

Fotosjef i BT, Eir Stegane, synes bildet er både overraskende og gøy.

— Man bruker litt tid på å lese situasjonen. Undulater er ikke kjent for å være kosete, men du ser at disse to har en spesiell kontakt. Grafisk sett er dette et veldig rent og fint bilde, skryter hun.

Godt selskap

MORSOMT ØYEBLIKK: Silje Helene Lund har tatt bilde av seg selv og kaninen "Nøtti". Hun beskriver kaninen som en erstatning for ponni og hest, noe hun ønsket seg hele oppveksten. Det sjarmerende bildet sikret henne en premie. - Jeg smiler hver gang jeg ser dette bildet, sier Eir Stegane, fotosjef i BT.

Selv om det er Annika som eier undulaten, forteller mamma Siw at også resten av familien har fått sansen for den fargerike fuglen. Nylig fikk også Athena en lekekamerat, Hermes. Den er ikke like tam, i hvert fall ikke ennå.Les også:

Les også

Denne sjokoladen koster 1720 kroner kiloen

— Selv om de lager litt mye lyd til tider, er det utrolig godt selskap å ha dem i hus. En stund bodde de i loftstuen, men nå bor de nede med oss. Vi er blitt veldig glade i dem, sier Siw.

- Imponerende bilder

VINNERKATT: Anette Kjølstad Nilsen og mannen har alltid vært fascinert av nakenkatter. Bildet av Sphynxen Nagasaki (4) gikk også til topps i konkurransen.

Det kom nesten 1000 bilder inn til konkurransen. Fotosjefen er imponert over utvalget.— Det er kjekt å se at folk har et så godt og lekent forhold til dyrene sine. At det kom så mange bilder inn, viser hvor mye dyr betyr for folk. Jeg synes leserne har vært veldig kreative. Alle vinnerbildene er kreative og morsomme, sier Stegane.

Les også:

Les også

Se Lysfesten i bilder!

Mandag starter BT med hashtaggen #btjul, hvor du kan dele alle dine førjulsbilder.

Her er flere av lesernes bilder:

SMIL: Henriette Vevatne Lunde (20) har delt dette bildet av storesøsteren Celine og hesten Shaho. Bildet ble tatt for et par år tilbake, men søstrene mente det passet godt inn blant de andre dyrene. – Denne hesten kunne smile på kommando. Vi sa «smil» og han gjorde som vi sa. Det var en veldig glad hest, forklarer Celine. Hun og søsteren er oppvokst på gård, og har derfor stor forkjærlighet for dyr, spesielt hester, hunder og høner.

Bestevenner: Lykken er en god venn. Bente har delt dette bildet av sønnen og familiens bulldogg. Dette fra varme sommerdager i Bergen. Hunden heter Oscar, er fem år og bor i Bergen. På profilen hans står det at haner på utstikk etter en kjæreste. Han liker turer i skog og mark, særlig hvis turen også inneholder et bad.

Les høyt da: Freelancefotograf Truls Bakkens store lidenskap er å ta bilder av ulike hunderaser og mennesker. Her er et selvportrett og en #btkjælfie han har tatt i anledning sin bursdag. Her med hundenHaggis, en av flere hunder som stiller velvillig opp som modeller.

Et kyss til deg: Hunden Elliot er opplært til å ikke hoppe, men noen ganger blir han så glad at han ikke klarer å la være. Her gir han et stort kyss til "tanten" sin Lise. Hunden veier 50 kilo, men skjønner ikke helt hvor stor den er selv.Elliot elsker å kose, gå på tur og være med "slekten".

Kveldskos: Kattungen Bella holder Else Victoria med selskap foran TV-skjermen. Det ser helt klart ut som hun synes søvn er mer interessant enn kveldens program.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Ser du noe mystisk på dette bildet?

  2. Hørt om stedene «Tjukk-Anne-kuken» eller «Nautnes»?

  3. 25 bergenshemmeligheter

BT anbefaler

Skal du ha konfirmasjon i helgen? Disse reglene gjelder nå.

Bergen forbyr private sammenkomster med over 20 personer. Det betyr ikke at du må avlyse.

LES SAKEN