Her starter jakten på arnestedet

Torsdag ankom krimteknikerne huset som ble skadet i brannen på Torget natt til tirsdag.

Publisert Publisert

brann.jpg

Dermed starter det møysommelige arbeidet med å finne ut hvorfor det brant natt til tirsdag.

— Dette blir et puslespill, sier krimtekniker Kjell Erik Bjørvik til BT.

Ikke påsatt

Ingen ble alvorlig skadd i brannen. Onsdag skrev BT at politiet tror den startet inne i huset og at den ikke var påsatt.

— Ut fra skadene vi ser og vitneavhørene vi har tatt, er det ingenting som tyder på at brannen er påsatt. Ingenting tilsier at den startet på utsiden, sa Knut Ellertsen, leder ved brann- og tyveriavsnittet til BT onsdag.

Krimtekniker Bjørvik legger ikke skjul på at det ofte er vanskelig å finne ut hvorfor det begynner å brenne, ettersom ilden også har det med å ødelegge gjenstander som kan gi pekepinn på årsaken.

Ikke enkelt

— Nå skal vi lese brannskadestedet og forsøke å finne frem til et arnested, stedet der brannen startet, forklarer Bjørvik.

Hvis han og kollegene klarer å lokalisere arnestedet, begynner de å arbeide for å finne brannårsaken. Noen ganger lykkes de, andre ganger sitter man igjen med betraktninger og teorier om hva som kan ha skjedd.

— Vi håper vi finner en årsak. Vi venter også på det lokale el-tilsyn, men de er foreløpig opptatt med brannen i Nedre Hamburgersmauet, opplyser han.

Publisert