– Vi tar sikkerhet på høyeste alvor

– Vi har tett dialog med politiet om sikkerheten på konsertene våre. Sikkerhet tar vi på høyeste alvor, sier Frank Nes i Bergen Live.

Publisert Publisert

UTSOLGT: Bergenfest fredag med Karpe Diem på topp er utsolgt. Her fra Spellemannsprisen, der gruppen fikk pris for årets album. Foto: Scanpix

iconDenne artikkelen er over to år gammel

De nærmeste månedene er det flere store konserter på Vestlandet som tiltrekker et ungt publikum. Akkurat som på Ariana Grande-konserten i Manchester mandag kveld, der minst 22 ble drept i et bombeangrep.

Bergenfest og The Weeknd

Om fire uker er det Bergenfest. Der er det tomt for billetter til fredagskvelden, da Karpe Diem topper plakaten.

4. juli er det konsert med The Weeknd på Koengen, en konsertarena som tar over 20.000 mennesker. Og i august kommer Marcus & Martinus til Bergen. Også da er Bergen Live arrangør.

KOENGEN: The Weeknd holder konsert på Koengen 4. juli, en konsertarena med plass til over 20.000 mennesker. Foto: Amy Harris / TT / NTB scanpix

– Vil torsdagens bombe i Manchester få følger for sikkerhetsnivået på disse konsertene?

– Sikkerhet tar vi på høyeste alvor. Vi har en god sikkerhetsplan som vi har jobbet med i flere år og dedikerte folk med utdannelse i å håndtere store folkemengder, sier Frank Nes, daglig leder i Bergen Live.

– Dialog med politiet

Han sier Bergen Live har tett dialog med politiet, som gjør den endelige vurderingen av hvor mange politifolk som må hyres inn i tillegg til arrangørens egne vakter.

– Vi definerer ikke trusselbildet. Det gjør politiet, sier Nes som oppfordrer publikum og foreldre til å holde hodet kaldt:

– Det verste vi kan gjøre er å gi etter for terrorister og fanatikere og ikke bevege seg utendørs og gå på konserter. Vi kan levere gode og trygge arrangementer også etter en slik hendelse.

Trusselnivået økte etter Stockholm

Bengt Angeltvedt, sjef for patruljeseksjonen i Vest politidistrikt sier politiet tar til etterretning mandagens bombe i Manchester.

Etter terroren i Stockholm i april skrudde PST opp den generelle trusselvurderingen. Det er sannsynlig at noen vil forsøke å gjennomføre terror i Norge, mener PST.

– Vil bomben få dere til å skru opp behovet for vakthold?

– Vi vurderer sikkerheten fortløpende ut ifra den trusselvurderingen som er gitt fra PST, sier Angeltvedt.

MINIKONSERT: Hundrevis av jenter sto himmelfalne igjen, da Justin Bieber holdt minikonsert i Oslo høsten 2015. Etter bare en sang gikk han av scenen. Om to uker serverer Bieber en full konsert i Stavanger for kanskje så mange som 36.000. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Øker ikke bemanningen

Om 14 dager opptrer Justin Bieber i Stavanger. Konserten på Forus Travbane 7. juni har plass til 36.000 publikummere. Arrangør Per Vervik regner med tilreisende fra hele landet. Konserten er ikke utsolgt.

Henning Kristiansen, som er operativ leder i Pro Sec og ansvarlig for sikkerheten på Bieber-konserten, sier det ikke er aktuelt å øke bemanningen på grunn av bomben i Manchester.

– Jeg kommer akkurat fra et møte med konsertarrangører og politi i Oslo. Her er vi enige om å skjerpe innsatsen, men rutinene er gode nok. Det er ikke aktuelt å øke vaktbemanningen, det er ingen trusler om terror mot konserter i Norge, sier Kristiansen.

Også arrangøren i Stavanger viser til politiet når det gjelder sikkerhetsvurdering.

– Det pågår løpende sikkerhetsvurderinger hos politiet. Vi har hatt flere møter med dem allerede. De har et regime for uønskede hendelser og har PST i ryggen, sier Vervik.

Har du barn som skal på disse store konsertene? Vi er interessert i å høre om bomben i Manchester får deg til å endre planer. Ta kontakt på nyhet@bt.no eller vår tipstelefon 02211.

Publisert