Tok 13-åring for hasjsalg

Politiet pågrep en 13 år gammel gutt som solgte hasj på Bergen storsenter mandag. - Han er den yngste noen gang, sier Nils Askvik på barnevernsvakten.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Mandag ettermiddag fikk vekterne på Bergen storsenter mistanke om at den unge gutten drev med salg av narkotika. Da politiet tok kontakt med gutten og ransaket ham, fant de fem gram hasj.

— Det er ytterst sjeldent at de vi pågriper er så unge, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen.

Tror eldre står bak

Han sier politiet nå kommer til å bruke ressurser på å finne ut om dette er et enkeltstående tilfelle eller om det nå kan være en trend blant langere at de bruker så unge selgere.

— Det vil bli en prioritert oppgave for politiet å bruke tilgjengelige ressurser på å finne ut om det er noen som kynisk bruker barn på denne måten, sier Christoffersen.

Politiet vil nå prøve å finne ut hvem som har fått 13-åringen til å selge stoffet.

— Vi er ganske sikre på at det er noen eldre som står bak dette, sier Christoffersen.

Feit bekymringsmelding

13-åringen ble mandag kveld sendt videre til barnevernsvakten.

— Han er så vidt jeg vet det yngste noensinne som vi har hatt inne for å ha solgt stoff. Det har så vidt jeg vet aldri skjedd før. Dette er høyst uvanlig sier leder Nils Askvik.

— Hva skjer videre med denne gutten?

— Det vil bli skrevet en stor og feit bekymringsmelding til den lokale barnevernstjenesten der gutten bor. Foreldrene vil også bli kontaktet, sier Askvik.

Publisert: