Skattekrangel mellom Jens og Erna

Det ble klassisk skattekrangel da statsminister Jens Stoltenberg (Ap) møtte utfordrer Erna Solberg (H) til debatt onsdag kveld.

NTB

Stoltenberg slo fast at Høyres 20 milliarder kroner i skattelettelser vil gå ut over felleskassa og dermed satsing på barnehager, skoler, helse og eldreomsorg.

– Våre skatteletter er der for å trygge jobbene, parerte Erna Solberg som er statsministerkandidat for de tre «Bondevik-partiene» Høyre, KrF og Venstre.

– Mange land i Europa har lavere skatt enn Norge, men ingen har lavere arbeidsledighet, lød det fra Stoltenberg.

Politikermøtet mellom Stoltenberg og Solberg på NRK var én av ikke mindre enn tre TV-sendte statsministerdueller onsdag kveld.

Solberg anklaget Stoltenberg for å bare være opptatt av å telle hender i eldreomsorgen, mens Høyre også er opptatt av kompetansen. Hun sa også at hennes første jobb som eventuell statsminister vil være å be helseministeren instruere helseforetakenes vaksinasjon mot å benytte seg av private.

Stoltenberg trakk fram trygging av norsk økonomi, sikring av arbeidsplasser og satsing på eldreomsorg og skole – ikke skatteletter – som fremste prioritet.

KRANGLER: Jens Stoltenberg og Erna Solberg i skattekrangel på TV-debatt. (Arkivfoto, SCANPIX.) Arkiv