Seier til oselveren

Vestlandsbåten danket ut trønderne i kampen om å bli Norges nasjonalbåt.

Publisert Publisert

Foto: Bjørn Erik Larsne

Oselveren ble i dag klokken 12 kåret til Norges nye nasjonalbåt av Redningsselskapet. Vestlendingene hadde til slutt bare en reell motstander i SMS-avstemmingen; Trøndernes Åfjordsbåt.

— Dette ble en solid seier for Oselveren, kystkulturen og dugnadsånden i Os. Her har det blitt mobilisert fra flere hold, både Oselvarlag, Oselvarverkstaden, private, næringsliv og kommune. Alle fortjener stor takk i dag, sier ordfører Terje Søviknes i en pressemelding.

I samarbeid med Adresseavisen arrangerte Bergens Tidende en uhøytidelig rokonkurranse mellom de to finalistene. Trønderne vant en soleklar seier. Men vestlendingene var ikke fornøyd med konkurransevilkårene.

Mens trønderne skrittet opp 300 meter på land og satte merke, målte osingene distansen på GPS.

Trønderne rodde 300 meter på ett minutt og 20 sekunder, mens osingene ble klokket inn på ett minutt og 47 sekunder. Melhuus har regnet på sluttidene og kommet til at trønderne i så fall har rodd med 7,3 knop i snitt og osingene i 5,5 knop.

Les mer om konkuransen her.

Men konkurransen til tross var det oselveren som ledet an i SMS-avstemmingen.

— For Os kommune betyr også kåringa at vi kan halda fram merkevarebygginga av Os innanfor Os inspirerer-prosjektet med eit ekstra kort i ermet; - Oselvaren, sier Søviknes.

Publisert