– Det går bra med 17-åringen

17-åringen som var kritisk skadet etter gassulykken ved Stureterminalen, er elev ved Laksevåg videregående skole.

Publisert:

ULYKKE: Her jobber Fredrik Blom, Tony André Lyngøy Rong og Kristoffer Sæle i Øygarden brannvesen med å redde 17-åringen fra tanken etter gassulykken ved Sturetreminalen i Øygarden onsdag . Foto: Øygarden Brannvesen

17-åringen som ble kritisk skadet etter gassulykken ved Stureterminalen i Øygarden onsdag i forrige uke, ble skrevet ut fra sykehuset lørdag.

– Det går bra med han. Vi er så lettet, og håper han snart er tilbake på skolen, sier rektor ved Laksevåg videregående skole, Tove Føsund.

17-åringen var ifølge Helse Bergen kritisk skadet først, så ble det justert til alvorlig skadet og lørdag ble han altså skrevet ut fra sykehuset.

– Dette motet elevene og foreldrene har vist i denne tiden, er fantastisk, sier rektor.

Les også

Her fikk de i seg den giftige gassen

ULYKKE: Her er redningsmannskap samlet etter gassulykken på Stureterminalen i Øygarden onsdag. Foto: Øygarden Brannvesen

– Sto om minutter

Det var onsdag ettermiddag at politiet fikk melding om at fem personer ved Stureterminalen i Øygarden hadde pustet inn hydrogensulfid (H2S), en fargeløs og giftig gass. Den kan i verste fall være dødelig.

17-åringen og 18-åringen, som var utplassert fra Laksevåg videregående skole i Hordaland, var blant de fem arbeiderne som ble skadet i ulykken.

I tillegg var det en 19 år gammel lærling og to ansatte på 30 og 50 år ved Stureterminalen som ble lettere skadet, ifølge Helse Bergen.

Mandag fortalte BT om brannmennene som hentet ned 17-åringen fra tanken etter gassulykken.

– Det sto om minutter. Vi fikk beskjed om at det var en mann igjen på toppen av tanken som hadde vært eksponert for den giftige gassen. Han måtte ned raskt for at han skulle overleve, fortalte Fredrik Blom i Øygarden brannvesen mandag.

HER SKJEDDE DET: Her - ved denne tanken - segnet flere arbeidere om onsdag kveld. Seks personer endte på sykehus, fem av dem var på jobb for Statoil. Foto: Tor Høvik

– I sjokktilstand

Det skal ha vært to personer oppe på en tank og tre som hadde klatret ned ved egen hjelp.

De to som var igjen oppe på tanken, mistet bevisstheten, men kom til seg selv igjen etter hvert. Litt senere mistet en av dem bevisstheten igjen.

– Heldigvis var han ved bevissthet da vi kom opp, men han responderte ikke på det vi sa. Han var i en sjokktilstand. Men vi klarte til slutt å få sikret ham på en båre og firt ham ned til helsepersonell på bakken, sa Blom.

– Ble veldig redde

Rektor ved Laksevåg videregående skole forteller at hun fikk beskjed onsdag kveld om at to av elvene hennes hadde vært utsatt for giftig gass.

– Vi ble veldig redde for elevene våre. Det er en svært alvorlig ulykke. Jeg var på Haukeland onsdag kveld for å høre hvordan det sto til med begge to, sier hun.

Hun ble også løpende orientert av Statoil og familiene til elevene.

– Det var en voldsom lettelse, da jeg fikk høre at det gikk bra med begge to.

18 -åringen ble skrevet ut fra sykehuset torsdag, og er tilbake på skolen.

– Nå må 17-åringen få den tiden han trenger til å komme seg på. Men vi håper som sagt at han snart er tilbake på skolen, sier Tove Føsund.

Publisert: