Dramatisk i Ulvik: Lastebil falt fem meter og havnet i sjøen i en glatt sving

Natt til mandag klarte lastebilsjåføren i 40-årene å komme seg på land ved egen hjelp etter å ha havnet i sjøen etter en utforkjøring i Ulvik.

Publisert:

GLATT VEI: Lastebilen skled utfor den fire-fem meter bratte skråningen og ned i sjøen på fylkesvei 572 ved Ulvik. Foto: Kjartan Haugen

– Mannen kom seg opp til veien igjen og skal ha stått våt og kald og ventet en times tid da en tilfeldig bilist kom kjørende, forteller operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt.

Det var svært glatt på fylkesvei 572 Vallavikvegen da lastebilen, som fraktet bakervarer, kjørte utfor veien ved Hetlenes, rundt fem minutters kjøring fra Ulvik sentrum.

Politiet ble varslet klokken 04.42 natt til mandag.

– Lastebilsjåføren hadde mistet eller fått ødelagt mobilen sin og kunne på den måten ikke gi beskjed til omverdenen om hva som hadde skjedd. Vi vet foreløpig ikke nøyaktig når i natt utforkjøringen skjedde, forteller Kronen.

I SJØEN: Her ligger brødbilen i sjøen etter utforkjøringen i natt. Foto: Kjartan Haugen

Sendt til sykehus

I 12-tiden ble veien stengt mellom Vallaviktunnelen og Ulvik da arbeidet med å få dratt lastebilen opp på land igjen begynte. Rundt klokken 13.20 ble ett felt åpnet for trafikk.

Føreren av bilen, en 42 år gammel mann, ble sendt til Voss sjukehus, som mandag morgen melder at han er lettere skadd.

Politiet mener 42-åringen har vært heldig.

– Etter det vi har fått opplyst skal det være fire-fem meter fra veien og ned til sjøen. Lastebilen havnet heldigvis på hjulene i møtet med sjøen. Dette har sannsynligvis medvirket til at mannen har klart å ta seg ut av kjøretøyet. Han har vært heldig som slapp fra denne hendelsen uten fysiske skader, sier Kronen.

Det er ikke mistanke om ruspåvirket kjøring.

BRØDBIL: Her ligger brødbilen delvis i sjøen etter utforkjøringen natt til mandag. Foto: 2211-TIPSER

Deler av bilen under vann

Bilisten som tilfeldigvis kjørte forbi i natt, sørget for at den uheldige lastebilsjåføren ble tatt hånd om. 42-åringen skal ha vært temmelig nedkjølt etter det ublide møtet med det iskalde vannet.

Ifølge vaktkommandør Tore Fanebust ved brannvesenets 110-sentral har ikke hele bilen vært under vann.

– Etter det vi har fått opplyst når våre mannskaper er kommet på plass, så skal bare deler av lastebilen være under vann. Føreren er tilsynelatende uskadd. Han er nå blitt tatt hånd om av helsepersonell, sa Fanebust tidlig mandag morgen.

– Svært glatt på stedet

En av de første som kom til åstedet sier til BT at det var glatt vei der utforkjøringen skjedde.

– Lastebilsjåføren var rystet etter hendelsen, og skjønte at han hadde vært svært heldig. Han fortalte at han hadde kommet kjørende i 35-40 km/t da han plutselig mistet veigrepet og forsvant gjennom autovernet og ned den bratte skråningen til sjøen, sier vitnet, som forteller at veibanen var dekket av snø.

– Det var svært glatt. Redusert fart var helt nødvendig for å ta seg frem selv om brøytebil hadde vært på stedet.

RYSTET: Lastebilsjåføren var rystet etter hendelsen, og skjønte at han hadde vært svært heldig, ifølge et vitne på stedet. Foto: 2211-TIPSER

– Glad det gikk godt

Daglig leder hos Rognaldsen Bakeri i Lindås, Tom Larsen, fikk melding om ulykken tidlig i morges.

– Det viktigste av alt er at det gikk bra med sjåføren vår. Det er vi svært glade for. Familien hans er varslet. Sjåføren skulle levere til 25 butikker. Han hadde syv igjen å levere til da bilen skled av veien. Nå jobber vi med å få kjørt inn brød til dem som ikke har fått, sier Larsen.

Publisert: