Uværet lager trøbbel i luften

Stormen Narve skapte fredag store problemer for flytrafikken. Widerøe innstilte 110 flyavganger. Også de andre flyselskapene hadde forsinkelser og innstilte fly.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 16 år gammel

— Vi har måttet kansellere alle fly mellom Trondheim og Bodø. Det betyr at det ikke har gått fly verken fra Brønnøysund, Sandnessjøen, Mosjøen eller Mo i Rana i dag, sier trafikkleder Ronny Silberg i Widerøe til NTB fredag ettermiddag.

Også deler av finnmarkskysten og Lofoten er så hardt rammet at flytrafikken her er lammet, forteller Silberg.

Forsinkelser - Det er forsinkelser over hele linjen. I tillegg til uværet i Nord-Norge og på Vestlandet, er det store problemer i København. Vi har også en del innstilte avganger, sier informasjonssjef Kenneth Vikse i SAS Braathens.

— Vi har forsinkelser på opptil én time, men håper jo at det skal bedre seg noe utover kvelden. Til nå har vi hatt en innstilling mellom Oslo og Trondheim. Vi hadde et fly som ikke kom ned der på grunn av dårlig vær. Vi har også måttet innstille et fly som skulle gått tur-retur Bodø-Oslo, sier informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen i Norwegian.

Snøbrøyting På Oslo Lufthavn Gardermoen var listen over forsinkede fly lang fredag.

— Værproblemene rundt om i Norge, og i København og Amsterdam fører til forsinkelser og forplanter seg til avganger videre herfra. Snøfall har dessuten ført til at vi må stenge en rullebane, mens den andre brøytes. Dessuten må alle flyene avises, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen.

Haugesund lufthavn, Karmøy ble stengt for all trafikk like etter klokken 17 fredag etter at et fly fra Bergen til Haugesund ikke klarte å lande på grunn av værforholdene. Flyplassen ble i første omgang stengt for alle trafikk i to timer.

Også i Stavanger-området lavet snøen ned fredag og skapte problemer for flytrafikken.

Publisert