Bergenser med minifisk-rekord

Satte trolig norgesrekord med sjelden - og bitteliten - fisk.

nordlig-tangbrosme-5.jpg
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Kim Rasmussen fra Bergen fikk en sjelden, bitteliten art da han var på mikrofisketur natt til søndag. Med mikroutstyret sitt dro han opp en nordlig tangbrosme på 15 centimeter. Vekten stoppet på 29,3 gram.

Mikrofiske? Mikroutstyr?

Fiskersiden forklarer: «Det er ikke lenger størst fisk som er gjevest, men minst. En solid gjeng med noe «forvirrede» mennesker har virkelig gått inn for å fiske minst mulig fisk.»

Såkalt kikkmeite, som Rasmussen fisket, handler enkelt forklart om å lete etter små arter om natten med lykt, og fiske på disse med små kroker og naturlig agn, ifølge fiskesiden Hooked.no, som først omtalte fangsten.

Trolig norgesrekord

Det skal være første gang en nordlig tangbrosme er tatt på stang i Norge.

nordlig-tangbrosme-1.jpg
nordlig-tangbrosme-2.jpg

— Jeg var helt i ørsken. En drøm hadde gått i oppfyllelse: Å fange en art ingen andre hadde klart før, sier han til nettstedet.

Og på Fiskersidens forum strømmer gratulasjonene på fra andre mikrofiskere:

«Grattis med rå fangst!»

«Stor gratulasjon. Denne går vel rett inn i både historieboka og norgesrekordene.»

«Dette er rett og slett imponerende.»

Rasmussen fisket på en av sine faste fiskeplasser, uten å røpe hvor. Fiskeplassen er ved en fjellhylle, der det har rast ned en del stein som har dannet en steinur i vannkanten, med mange skjulesteder for mikroarter.

Ventet i mørket

— Det hadde nettopp vært full flo da jeg ankom, og jeg begynte å lyse rundt mellom steinene og tarebladene etter noe spennende. Jeg fant raskt en tangkvabbe, som er vanlig her. Jeg så også et par store tangsprell, men de var utenfor rekkevidde for den korte mikrostangen min, forteller Rasmussen til Hooked.no.

Etter hvert dro han opp både tangkvabbe, svartkutling, dvergulker og tangkutlinger. Så, etter at han så en art han ikke hadde sett før, endret han taktikk og slo av hodelykten:

— Jeg fant nemlig ut at fiskene var veldig lyssky. Så der satt jeg altså, i stummende mørke, og ventet i håp om at snøret skulle stramme seg. Noe det også gjorde, forteller Rasmussen.

Han håper Akvariet er interessert i å overta fisken, som enn så lenge har tilhold i et akvarium i kjøleskapet.

En utvidet fangsrapport får du her.

STORFISKER: Kim Rasmussen er ikke på jakt etter de små fiskene. Han liker seg også svært godt når han får storfangst.
Publisert