Ved 12-tiden onsdag publiserte den kjente bergensmusikeren to twittermeldinger:

— Nå må vi ta ansvar

«Bergen K tar dessverre den "lette" løsningen ved å bryte opp parken. Miljøet kommer til å hardne til...», skriver han, før han fortsetter:

«og byen og barna deres kommer til å betale dyrt. Nå må vi ta ansvar og ikke fremmedgjøre flere i vårt samfunn. God morgen.»

Ved 17-tiden snakket BT med John Olav Nilsen. Han forklarte hvorfor han hadde sagt fra noen timer tidligere.

— Forleden gikk jeg med en kamerat forbi Nygårdsparken. Vi så at det var satt opp store gjerder. Et stykke unna la vi merke til noen som sannsynligvis tilhørte miljøet i parken. De sto litt skjult ved et hjørne Når kommunen bryter opp det etablerte miljøet, tror jeg at vi får mindre fraksjoner med et hardere miljø flere steder i byen, sier Nilsen til BT.

— Det blir også vanskeligere å gi hjelp når menneskene spres, legger han til.

- Behandles dårlig

— Ligger brukerne av Nygårdsparken ditt hjerte nær?

— Det som ligger mitt hjerte nær er at man må behandle alle som mennesker. Rusmisbrukerne i Nygårdsparken behandles dårlig i denne lille vakre byen vår. Hjelpetilbudene burde ha vært etablert i god tid før parken stengte, og ikke like før stenging. Det tror jeg alle er enig i, svarer Nilsen.

— Du skriver at vi må «ta ansvar og ikke fremmedgjøre flere i vårt samfunn.» Kan du utdype?

— De som holder til i Nygårdsparken er mennesker som lever og dør i Bergen. Vi kan ikke flytte dem rundt som om de var boss. Jeg synes vi heller burde satse på å forebygge, slik at det ikke rekrutteres flere ungdom til Nygårdsparken.

- Verd å lytte til

Davy Wathne er en av dem som har videresendt Nilsens budskap på Twitter. TV2-profilen har over 79.000 følgere, mens Nilsen har over 9000. Dermed når han ut til svært mange mennesker med sitt budskap.

— Jeg kan for lite om miljøet og menneskene i Nygårdsparken, men jeg synes John Olav Nilsen er en mann som er verd å lytte til. Derfor sendte jeg meldingene hans videre, sier Wathne til BT.

Mandag 25. august stenger Bergen kommune Nygårdsparken. Da starter arbeidet med å ruste opp parken. Det betyr at rusmisbrukerne som har holdt til der i flere tiår, ikke lenger vil få en fast samlingsplass.

Politiet på hugget

Politiet setter inn elleve politimenn i en egen gruppe som skal jobbe kun opp mot åpne russcener.

— Disse har vært operative siden 11. august, og er oppe og går allerede. Vår primæroppgave nå, blir å sørge for at ingen er innenfor gjerdene når de settes opp, sa stasjonssjef hos politiet, Olav Valland, til BT nylig.

Svein Ove Bjørnestad er beboer i Villaveien og styreleder i Nygårdsparkens venner. Han er redd for at rusmisbrukerne i parken skal spre seg når Nygårdsparken stenges.

— Men jeg er redd for at miljøet skal etablere seg i nedre del av parken og ved universitetets plasser og bygninger, sa han til BT nylig.