Basehopper omkom i Sogn - og nå er enda en hopper skadet

Bare to timer etter at en basehopper omkom i Gudvangen onsdag kveld, meldes det om en ny ulykke like i nærheten. Sykehuset sier at tilstanden til basehopperen er alvorlig.

Publisert Publisert

FULL ALARM: Politi og ambulanser rykket raskt ut til stedet, men livet sto ikke til å redde for basehopperen i Gudvangen. Senere samme kveld skjedde en annen alvorlig ulykke på den andre siden av fjellet. Foto: 2211-tipset

iconDenne artikkelen er over to år gammel

Politiet melder klokken 21.30 at en person fikk problemer rett før landing i Flåm, og landet i en steinur. Helse Førde opplyser senere at personen traff fjellveggen. Tilstanden skal være alvorlig.

– Vi antar at dette også er basehopping. Det er i nærheten av Nebbet, men på andre siden av fjellet fra Gudvangen, sier operasjonsleder Bengt Nes ved Vest politidistrikt.

Han ble hentet ned av et Sea King redningshelikopter klokken 22.53. Politiet melder klokken 00.20 på Twitter at: «Den skadde er flydd til Haukeland sykehus. Han er skadet.»

Klokken 00.50 melder Haukeland sykehus at tilstanden til basehopperen er alvorlig.

Hørte et smell

Tidligere onsdag kveld omkom en person da han hoppet fra Nebbet i Gudvangen. Nødetatene fikk melding om hendelsen klokken 19.21. Et øyenvitne sier til BT at flere personer hoppet fra Nebbet. For en av personene gikk det galt.

– Vi hørte et forferdelig smell. Jeg trodde egentlig han smalt i fjellveggen, sier vitnet.

Øyenvitnet forteller at personen døde på stedet. Dette bekreftes også av Helse Førde.

Det skal ha vært en både utenlandske og norske basehoppere i gruppen. Den omkomne er utenlandsk statsborger, får BT opplyst.

ULYKKESSTEDET: Basehopperen omkom etter et hopp fra fjellformasjonen Nebbet, opplyser et vitne til BT. Dette bildet ble tatt rett etter ulykken.

Den tragiske ulykken skjer mens Ekstremsportveko går av stabelen på Voss. Onsdagens hopping i Gudvangen, snaut fem mil unna, var imidlertid i privat regi.

– Så vidt jeg vet, var det egenorganisert hopping, sier Sofie Torlei Olsen, leder for Ekstemsportveko.

Arrangerte basehopp tirsdag

– Når var arrangementet deres?

– Det var i går.

– Hva tenker dere om det som har skjedd?

– Vi forholder oss til at det har skjedd en hendelse. Nå er politiet varslet. Det er en politisak. Vi vil håndtere denne saken når vi får en nærmere bekreftelse på hva som har skjedd, sier Olsen.

Da hadde Helse Førde ennå ikke gjort det kjent at basehopperen hadde omkommet på stedet.

Saken oppdateres.

Publisert