Rømmer til fjells

Arne (73) og Øystein (80) Tokvam fra Flåm fryder seg over nyvunnen stjernestatus etter strippetyveriet, men nå er det nok mediekjør fra inn- og utland.

Publisert Publisert

FESTSTEMT: Det er full fart hos hurraguttene Øystein (80) og Arne Tokvam, som er blitt verdensstjerner etter at BT skrev om hvordan de ble rundstjålet av to strippersker. Foto: HELGE SKODVIN

  • Marit Holm

I dag reiser Arne på fjellet - mens Øystein blir hjemme for å passe kattene. Og etter elleville dager med intervjuer, fjernsynsopptak og feststemt dansing og hoiing i stuen, kan det nok bli godt for dem å roe seg ned litt:

- Det har vært fullt program, hver eneste dag. Det er som et skuespill, og vi er veldig begeistret! Men det er vel mulig det kan bli vanskelig å omstille seg til roligere dager. Vi er kanskje satt litt ut av spill av alt som er skjedd, sier Arne i et kort, ettertenksomt øyeblikk.For ellers er det full fart og stormende jubel når vi besøker ungkarsbrødrene på Flåm fredag ettermiddag. Ukebladet Se og Hør har vært på reportasjetur, og overrasket de glade hurraguttene med nytt pengeskap, vin, champagne og eget «show» med en lettkledt danserinne. Frydefullt legger de ut om den store opplevelsen.

- Det var ikke verre enn den oppvisningen vi hadde her på mandag, sier Arne og gapskratter.

Overveldet

Etter at Bergens Tidende skrev om hvordan «Flåmsgutane» Arne og Øystein ble rundstjålet av strippersker, har historien gått jorden rundt.

Tokvam-brødrene, som til vanlig lever en stille og rolig pensjonisttilværelse, hadde aldri forestilt seg at de skulle få navn og bilde i aviser, nettsted og tv-program over hele verden. Den lille bygden er nærmest blitt invadert av pressefolk. Lensmannen, som leder etterforskningen av det spesielle tyveriet, har knapt fått tid til annet enn å besvare telefoner fra nysgjerrige journalister.

De to hovedpersonene humrer og ler av hele greien, og rister kraftig på hodene når vi spør om kjendisstatusen har gått dem til hodet.

- Er vi ikke de samme karene som sist, kanskje? spør Arne, som forsikrer at han ikke føler mediekjøret som noen belastning:

- Men jeg er kanskje blitt bitte litt trettere. Jeg har pleid å sprette opp klokken fem om morgenen. I dag lå jeg helt til klokken åtte, sier han.

Publisert