Om 835 dager åpner nye Flesland

Nytt terminalbygg skal åpne 17. august 2017.

Publisert Publisert

NYE FLESLAND: Slik blir den nye terminalen på Flesland. ILLUSTRASJON: Nordic – Office of Architects

  • Guro H. Bergesen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Med en kostnadsramme på 4,7 milliarder kroner, bygges Flesland ut til å ha en kapasitet på 10 millioner passasjerer i året.

— Jeg har gledet meg til å kunne avsløre åpningsdatoen for den nye flyterminalen. 17. august 2017 blir en viktig dato for Bergen og Vestlandsregionen, skriver lufthavndirektør ved Bergen lufthavn Flesland, Aslak Sverdrup i en pressemelding.

I underetasjen av det nye terminalbygget skal Bybanen ha sitt endestopp.

— Også de ansatte på flyplassen ser frem til å ta i bruk det nye bygget. Arealet øker fra 22.000 til totalt 85.000 kvadratmeter. Den nye terminalen fjerner flere begrensninger som vi har i dagens terminal, skriver Sverdrup i pressemeldingen.

Det nye terminalbygget vil blant annet gjøre det mulig med tidlig innsjekk, og muliggjør nye ruter til og fra Bergen, ifølge lufthavndirektøren.

SLIK BLIR DET: Når den nye flyplassterminalen blir ferdig i 2017, kommer bybanepassasjerene inn i underetasjen. I en overgangsperiode før terminalen er ferdig, må de busses det siste stykket til og fra Flesland. ILLUSTRASJON: Nordic – Office of Architecture

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. - Krevende situasjoner er lærerikt

  2. Krangler om regningen for sykkelvei

  3. Trafikkveksten på Flesland flater ut

  4. Widerøe mottok bombetrussel over fly-chat

  1. Trafikk