— Vi er godt fornøyde med prøveprosjektet med bossbussen til nå, og vi har lett etter et enda mer sentrumsnært stoppested enn bak Johanneskirken. Dette har vi i samarbeid med trafikketaten funnet rett ved billettluken på Konsertpaleet, sier Tina Skudal, informasjonsrådgiver i BIR.

På de åtte månedene bossbussen har vært i drift i Bergen, har 2300 kunder levert inn til sammen 83 tonn avfall. I tillegg kommer det en god del farlig avfall.

Utvider tilbudet

Stoppet ved Johanneskirken har vært det minst besøkte til nå med 430 kunder som har levert avfall. Klosteret har vært mest bestøkt, med 722 kunder siden bossbussens oppstart.

Det dårlige besøkstallet er bakgrunnen for at bossbussen nå kommer til å stoppe ved kinoen på tirsdager, istedenfor bak Johanneskirken.

— Vi ønsker også å utvide tilbudet ytterligere, og vi håper å få til et stoppested på fredager i Laksevåg en gang på vårparten, forteller Skudal.

Håper på fast ordning

Bossbussen, eller «den mobile gjenvinningsstasjonen i Bergen sentrum» som den egentlig heter, har fortsatt status som prøveprosjekt, men BIR ser for seg at det kan bli et fast tilbud. I første omgang skulle man teste ordningen ut 2013, men nå er prøveperioden forlenget.

— Vi var spente på om dette var noe folk ville benytte seg av, men nå ser vi at det har blitt et populært tilbud. Vi får inn ønsker fra personer som bor ulike steder i Bergen, men også i omliggende kommuner om vi ikke kan komme dit også, så det er tydelig at mange synes det fungerer bra, sier Skudal.

I snitt har hver kunde levert 36 kilo avfall per besøk til bossbussen, og 11,5 prosent av beboerne fra området har benyttet seg av tilbudet i løpet av de åtte månedene prøveprosjektet har vart.