Småbarnsfar reagerte på høy fart og fikk bank

Småbarnsfaren ble provosert over farten bonden holdt. Han kjørte etter og sa fra da han møtte ham. Så svartnet det for den andre.

Publisert Publisert

DØMT: En mann er dømt til fengsel i fem måneder etter at han banket en småbarnsfar som reagerte på at han kjørte for fort. Den dømte mannen hevdet i retten at småbarnsfaren kjørte over foten hans med denne bilen, men det fant ikke retten sannsynlig. Foto: POLITIET

  • Per Lindberg
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Nå er en gårdbruker dømt til fengsel i fem måneder og må også betale erstatning på 66.418 kroner til småbarnsfaren. Det var 12. mars i år episoden skjedde i en av Bergens omegnskommuner.

Mannen har flere barn og reagerte sterkt da bonden passerte i høy fart forbi huset hans. Han satte seg i bilen og kjørte etter. På tunet stanset han.

Husker lite

Bonden hevder at mannen kjørte over foten hans og at han deretter gikk i bakken. Det avviser den andre, som ble lagt i bakken og slått flere ganger.

«Fornærmede husker lite av hva som skjedde etter at han ble lagt i bakken, og er usikker på om han besvimte. Slagene medførte brudd i fornærmedes venstre underkjeve, kutt i venstre over— og underleppe og bloduttredelse under venstre øye. Slagene medførte også sår på fornærmedes venstre albue og korsrygg», heter det i dommen.

Ikke tegn til påkjørsel

Retten finner det ikke sannsynliggjort at offeret kjørte over foten til bonden, og mener heller ikke at han hadde grunn til å følge berettiget harme selv om den andre kjørte etter ham.

«Fotografier av fornærmedes bil tatt samme dag viser ikke tegn til påkjørsel», heter det i dommen.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Mann fikk 15.000 i bot for ruskjøring med elektrisk løperhjul: – Han angrer

  2. Hun reddet turfølge som gikk seg fast ved Trolltunga i natt: – De var våte og kalde

  3. Tror Brann-treneren hadde vært ferdig i en annen klubb

  4. Her økte boligprisene i Vestland mest

  5. Mann tiltalt for nachspiel-voldtekt

  6. Her har antall voldssaker blant tenåringer gått kraftig opp: – Vi er bekymret