Hodeskalle funnet i Bergen

Hordaland-politiet har funnet en hodeskalle på en fylling på Bønes.

Publisert Publisert

VED HODESKALLEN: Her står stasjonssjef Tore Salvesen (i blågrå boblejakke) og ser på hodeskallen. Ifølge vitnet som tok dette bildet, sto politifolkene slik i om lag en halv time. Foto: Leserbilde

h3.jpg Foto: Leserbilde

HODESKALLE FUNNET: Krimteknikere undersøkte funnstedet på Bønes sent onsdag kveld. Foto: Tor Høvik

IMG_1332.JPG Foto: Tor Høvik

IMG_1335.JPG Foto: Tor Høvik

IMG_1333.JPG Foto: Tor Høvik

  • Gerd Tjeldflåt
  • Christian Nicolaisen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det bekrefter stasjonssjef Tore Salvesen ved Bergen vest politistasjon overfor BT.

— Vi fikk melding rundt kl. 21 fra turgåere som hadde funnet noe som ser ut som en hodeskalle. Vi tror det er fra et menneske, sier Salvesen.

Funnet ble gjort i et deponi på Kyrkjetangen på Bønes.

Politiet fant hodeskallen i dette området på Bønes. Foto: 2211-tipser

Krimteknikere arbeidet på stedet noen timer onsdag kveld. De tok med seg levningene da de forlot åstedet ved 23-tiden. Et stort område er sperret av.

Undersøker hodeskallen

Hodeskallen skal undersøkes av rettsmedisinere torsdag, ifølge politiet. Undersøkelsene skal blant annet klargjøre avdødes alder og hvor lenge hodeskallen har ligget i jorden.

— Det er helt umulig å si hvor lenge hodeskallen har ligget på stedet. Krimteknikerne kunne ikke anslå noe. Vi får ikke svar på det før tidligst torsdag, sier Salvesen. Heller ikke kjønn har vært mulig å fastslå, sier han. Salvesen vil ikke kommentere om det er skader på hodeskallen.

Om funnet kan knyttes til en kriminell handling, er det foreløpig for tidlig å si noe om.

— Jeg kan komme på flere saker der vi mangler en person, sier Salvesen.

h2.jpg Foto: Leserbilde

Tre savnedeEn av de mest omtalte savnet-sakene i Bergen, er Dung Tran Larsens forsvinning i juli 2007. 22-åringen forsvant fra sitt hjem i Krabbedalen. Hennes mann, svigermor, svigerfar og svoger ble alle siktet for å ha drept henne, eller å ha medvirket til drap. Alle fire ble imidlertid renvasket da Riksadvokaten henla saken etter bevisets stilling.

En annen mye omtalt sak er Trine Frantzens forsvinning i 2004. I 2007 ble hennes tidligere samboer siktet for drap, og en kamerat av ham ble siktet for å ha motarbeidet politiets etterforskning. Året etter henla Riksadvokaten saken mot de to på bevisets stilling.

Ifølge Salvesen er det tre savnet-saker i hans område. I tillegg til Dung, gjelder det en mann som forsvant i Kanadaskogen i 2009, og en mann som forsvant i Mathopen i fjor sommer.

Dumpet nylig

Jordmassene som hodeskallen ble funnet i, ble deponert på stedet nylig. Selve steinfyllingen skal ha vært på stedet i lengre tid, etter det BT erfarer. Politiet arbeider med å kartlegge hvor jorden kommer fra. Det skal ikke være noe mistenkelig rundt selve deponeringen.

Funnstedet ligger ved veien ned mot badeplassen på Kyrkjetangen.

Bergen og Omland Friluftsråd sier til BT at de ikke har bestilt jord eller tilsvarende til Kyrkjetangen. Til BA sier firmaet Akasia, som er eiendomsforvaltere for Bergens gravplasser, at jordmassene ikke stammer fra dem.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. – Livet mitt var i fare. KrF kjemper mot loven som kunne ha hjulpet meg.

  2. – Frå tid til anna prøver dei å få meg tilbake. Eg svarer det same kvar gong.

  3. Russebuss frastjålet lysanlegg verdt 40.000 kroner

  4. Han skulle ha kjempet om VM-gull. Nå graver han grøfter i Bergen i stedet.

  5. Koronatrend: «Alle» vil ha valp

  6. Tilsette fortel om trakas­sering og frykt­kultur. No er det oppretta varslings­sak mot rådmannen.