Resultatløst søk etter savnet kvinne

Den 65 år gamle kvinnen som tirsdag la ut på en lengre fjelltur i Voss, er fortsatt ikke funnet.

Publisert Publisert

REDNINGSAKSJON: Letemannskaper startet søk tirsdag kveld etter at en kvinne (65) ble meldt savnet i fjellet på Voss. Redningshunden Kylling og hundefører Lisbeth Ludvigsen er blant de syv ekvipasjene Norske redningshunder sendte ut. Foto: Silje Madsgård

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Vi har lett i hele kveld, men det er fortsatt ikke gjort noen funn, forteller Per Algerøy, operasjonsleder ved Vest politidistrikt.

Han forteller at de i natt vil ha ute lytteposter i området der kvinnen er meldt savnet, og at letingen vil bli tatt opp igjen torsdag morgen klokken åtte.

Mange leter

Kvinnen startet en tur fra Smågiljane på Voss tirsdag morgen. Målet var Gråsidetoppen (se kart under), et fjell på rundt 1300 meter. Hun skal ha gått alene med en hund.

Turen er beregnet å ta rundt fem-seks timer. Da hun og hunden ikke kom tilbake, ble familien bekymret for at det hadde skjedd henne noe. Klokken 17.38 ble hun meldt savnet.

Store styrker har vært satt inn i leteaksjonen. Onsdag klokken 7.30 startet søket med seks hundeekvipasjer fra Norske redningshunder, tre hundepatruljer fra politiet og syv mannskaper fra Røde Kors. Onsdag morgen meldte også Sivilforsvaret i Hordaland at de stilte med rundt 20 letemannskaper.

Dårlig flyvær

Dårlig vært og mye nedbør onsdag gjorde letearbeidet ekstra krevende.

– Vi har prøvd å lete med helikopter, men det har vært dårlig flyvær, forteller Algerøy.

Tirsdag fortalte politiet at de gjentatte ganger hadde forsøkte å ringe den savnede kvinnen. Selv om hun ikke hadde svart, hadde de hørt summetonen. Også onsdag skal det ha vært batteri på telefonen.

– Jeg vet ikke hva som er status nå, men det er ikke veldig lenge siden det har vært liv i den, forteller Algerøy.

Onsdag morgen fortalte Robert Veseth, lensmann på Voss, at en kvinne med en hund var blitt observert i leteområdet på Voss klokken 18.30 tirsdag ettermiddag.

– Om dette er kvinnen vi søker skal vi ikke spekulere i, men dette er en interessant observasjon som vi gjerne vil sjekke ut, uttalte Veseth.

Heller ikke den savnede hunden er blitt funnet.

Publisert