Hustru nummer 13 for Swazilands monark

Kong Mswati III av Swaziland har funnet seg ny kone. Den 17 år gamle skolepiken Phindile Nkambule blir hustru nummer 13, og hun vies til kongen i hovedstaden Mbabane.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 16 år gammel

Mswati (37), som er den siste eneveldige monark i Afrika sør for Sahara, plukket ut Phindile Nkambule blant rundt 50.000 barbrystede jomfruer som deltok i den årlige Sivdansen i Mbabane tidligere denne måneden. I helgen ble hun presentert for hoffet.

Feminister og politiske opposisjonelle sier det ville passet seg bedre for statsoverhodet i ett av Afrikas hardest hiv/aids-rammede land å holde seg til en enkelt kone og partner. Men kongen svarer at flerkoneri er en skikk med lange tradisjoner i Afrika.

– Det er skikk og bruk i Swaziland at kongen gifter seg inn i framtredende swasiske familier. Og nå er det Nkambule-familiens tur, sier en ikke navngitt talsmann for hoffet i Mbabane til nyhetsbyrået Reuters.

Phindile Nkambule danket ut Miss Swaziland og en smellvakker tidligere flyvertinne i kampen om å bli hustru nummer 13 for kong Mswati. I likhet med de andre 12, får hun sitt eget slott å bo på og en egen BMW til å kjøre rundt i det lutfattige landet med.

Publisert
BT anbefaler

Fikk tre og en halv times varsel

Frem med stoler, bord og QR-koder. Nå er det ikke mulig å bestille en øl i baren lenger.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Mann i 30-årene til sykehus etter voldshendelse

  2. Politiet vil anmelde rasistiske tilrop fra Brann-tribunen

  3. Smertene kan være sterkere enn ved fødsel. Emilie får krampene daglig.

  4. – Kan kanskje oppleves som kaos

  5. Alle omikron-nærkontakter i Øygarden har testet seg uten funn: – Det er vi veldig glad for

  6. Julian Berntzen og Nathalie Nordnes er gamle venner. Nå skal de gjøre noe sammen som de aldri har gjort før.