Drapssiktet fengslet i fire nye uker

Mannen som er siktet for å ha drept Ronny Nygård, ble fengslet i fire nye uker i Bergen tingrett fredag.

Publisert Publisert
  • Per Lindberg

FUNNET DØD: Ronny Nygård ble funnet død timer etter at disse bildene ble tatt natt til 1. juni 2018. Foto: Politiet

Einar Råen er forsvarer for siktede. Han opplyser til BT at han vil diskutere med sin klient om avgjørelsen skal ankes.

Nygård ble funnet død på en parkeringsplass i Åsane om formiddagen 1. juni i år. 19. juni var 27-åringen i avhør. Han ble siktet for falsk forklaring og satt i arresten i to dager.

Blod og DNA

Deretter ble han løslatt før han ble pågrepet og siktet for drap 21. august. Han har vært varetektsfengslet siden. Mannen nekter straffskyld og sier at han husker svært lite fra den aktuelle natten.

Han hadde vært i Bergen sentrum fredagskvelden. Natt til lørdag dro han med nattbuss og gikk av på Åsane terminal. Det samme gjorde Nygård.

De kjente ikke hverandre, men overvåkingsbilder viser at de snakket sammen etter at de hadde gått ut av bussen. Dette skjedde ved 03-tiden, noen timer før Nygård ble funnet død. Det er funnet blodspor fra avdøde på siktedes bukse. Det er også funnet DNA på avdøde fra siktede.

Råen mener DNA-treffet har en naturlig forklaring, all den tid de to var sammen på bussterminalen. Siktede har ingen forklaring på blodsporet.

Dødsårsaken er ikke klar. Forsvarer Einar Råen stiller spørsmål ved om Nygård ble drept eller om han døde etter et fall.

FORSVARER: Einar Råen forsvarer den drapssiktede mannen. Foto: Per Lindberg

I RETTEN: Kenneth Berg er etterforskningsleder. Eli Valheim er politiadvokat. Foto: Per Lindberg

– Etter min mening er det ikke grunnlag for å varetektsfengsle min klient videre. Vi er ikke i nærheten av en drapstiltale. Han har samarbeidet med politiet og vil gjøre det fremover. Varetektsoppholdet preger ham, sier Råen.

Ville lukke retten

Det er politiadvokat Kristine Knutsen-Berge som er ansvarlig for saken. Hun var opptatt i en annen rettssak. Derfor stilte Eli Valheim i Bergen tingrett under fengslingsmøtet fredag.

Hun ba om at fengslingsmøtet ble lukket, men Bergen tingrett lot pressen være til stede. Retten begrunnet dette blant annet med at pressen skal ha en kontrollfunksjon.

Det er ikke lov å referere fra det som blir sagt i fengslingsmøter. Råen holdt et lengre innlegg for retten der han argumenterte med at hans klient måtte løslates.

Mannen har familie, var i stabil jobb da han ble pågrepet.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Ronny (43) ble funnet død på parkerings­plass: Mann pågrepet og siktet for drap

  2. Poli­tiet kartlegger siktedes og avdødes beve­gelser i sentrum - ber om hjelp

  3. Politiet har fått mange tips i drapssaken

  4. – Spørsmålet er om dette er et drap

  5. – Veldig rart at han ble funnet der borte

  1. Bergen tingrett
  2. DNA
  3. Åsane
  4. Drap