En turbulent bytur skal ha endt med at 35-åringen voldtok kjæresten og søsteren hennes

– Han sa han ville drepe familien min dersom vi ringte politiet, sier den tidligere kjæresten.

Publisert Publisert

RETTEN: Statsadvokat Jan-Inge Raanes, bistandsadvokat Hege Salomon og bistandsadvokat Line Hvidtsten Ingebrigtsen i Bergen tingrett tirsdag. Foto: MARIANNE NILSEN

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Voldtektene skal ha skjedd i en av Bergens nabokommuner søndag morgen 18. oktober i fjor.

Mannen var på besøk hos kjæresten og familien hennes. Kvelden før voldtektene skal ha skjedd, var mannen, kjæresten og hennes søster og spiste med to andre familiemedlemmer. Etter en tur på byen, endte kvelden i søstrenes leilighet.

– Dette skal ha vært en turbulent tur, og de skal ha tatt med seg krangelen inn i leiligheten, sa statsadvokat Jan-Inge Wensell Raanes da saken startet i Bergen tingrett i dag.

Mannen nektet straffskyld da han fikk opplest tiltalen.

– Ropte at vi var horer

I retten forteller den tidligere kjæresten at hun traff mannen via en app i begynnelsen av oktober.

– Jeg hadde ikke tenkt å møte han igjen, fordi første møtet var veldig ubehagelig. Men han beklaget seg og jeg møtte han igjen flere ganger, før han kom på besøk til Bergen, sier hun.

Hun forteller om en hyggelig middag, men at tiltalte ble mer og mer aggressiv ute på byen. Til slutt tok hun, tiltalte og søsteren en taxi hjem.

– Han ropte at vi var horer og søppel. Og det ble en taxitur med mye grining og skriking, forteller hun.

– Truet med å drepe familien

Hun forteller videre om en natt med mye krangling. Og at de til slutt sovnet ut på morgenkvisten. Hun forteller så at hun våknet av at tiltalte hadde sex med henne.

– Jeg skjøv han vekk, og så da en melding fra søsteren min der det sto at han hadde voldtatt henne. Han sa det ikke stemte, og at han ville drepe hele familien min dersom vi ringte politiet, sier hun og fortsetter:

– Så hørte jeg at noen tok i dørhåndtaket, og der sto politiet. Jeg var i sjokk.

Etter pausen forteller hun at hun har hatt en tung tid etter det som skjedde.

– Jeg fikk voldsalarm, og var redd han skulle drepe meg og familien min. Han visste hvor jeg bodde. Jeg har fremdeles mareritt, sier hun.

FORSVARER: Helene Elness er forsvarer for mannen som er tiltalt for å ha voldtatt to søstre i en av Bergens omegnskommuner. Foto: MARIANNE NILSEN

Les også

- Anklagene mot ham har vært mer og mer elleville

Frivillig sex

Ifølge tiltalen voldtok mannen kjæresten og søsteren hennes mens de sov. Han ble pågrepet av politiet samme dag, i søstrenes leilighet.

Da han ble pågrepet, forklarte mannen at han hadde frivillig sex med de to søstrene i løpet av natten. Dette avkrefter søsteren til mannens tidligere kjæreste i retten i dag.

– Det var det ikke. Det er det siste jeg kunne tenke meg. Mitt mål var å bli kvitt han så fort jeg var blitt edru, sier søsteren.

Søsteren forteller også om en turbulent kveld og natt, og at hun til slutt sovnet på sofaen. Ifølge henne, våknet hun av at tiltalte hadde sex med henne.

– Jeg var sjokkert. Jeg tenkte først at han hadde gått feil, men han svarte at han visste at jeg ikke var søsteren min og at han ville ha meg også, sier hun.

Forsvareren til tiltalte, Helene Elness, spør i retten om søsteren kan ha misforstått situasjonen, men dette avkrefter hun bestemt.

Nekter for å ha voldtatt

Forsvareren hans har tidligere sagt til BT at mannen nekter bestemt for å ha voldtatt noen av dem.

– Saken er en voldsom belastning for ham. Han har hatt det grusomt og har sittet på celle siden pågripelsen. Anklagene mot ham har vært mer og mer elleville. Han kommer til å anmelde kvinnene for falsk forklaring, sa forsvarer Helene Elness da mannen ble fremstilt for varetektsfengsling.

Mannen er også tiltalt for å ha truet kjæresten da det ble snakk om å kontakte politiet. Han skal ha truet med å drepe kjæresten og hele hennes familie hvis han ble fengslet.

I tillegg er mannen tiltalt for skremmende oppførsel mot sin kvinnelige leietaker. Han skal ha forsøkt å sjekke henne opp, og påtalemyndigheten mener han reagerte med sinne og trusler da han ble avvist.

Mannen nekter straffskyld også på disse to tiltalepunktene. Han skal forklare seg senere i rettssaken.

Publisert