To trehus tapt i storbrann

To bolighus er gått tapt i storbrannen på Sydnes i Bergen natt til søndag.

Publisert Publisert

EVAKUERT: Mange mennesker er evakuert fra boligene sine etter at det brøt ut brann i to hus på Sydnes natt til søndag. Foto: EIRIK BREKKE

Foto: EIRIK BREKKE

Foto: EIRIK BREKKE

iconDenne artikkelen er over to år gammel

SISTE: Klokken 05.00 melder brannvesenet at brannen er slukket.

– Vi fikk melding klokken 01.35. Det er full fyr i to hus, og flere personer er evakuert, sa Arve Samsonsen, operasjonsleder i Vest politidistrikt til BT klokken 02.15.

12 personer er evakuert. Politiet har ikke fått melding om at noen personer har kommet til skade eller er savnet. De to husene som er totalskadd er Sydnesgaten 33 og 35.

Assistanse fra Askøy

Brannvesenet rykket ut med store styrker fra fire stasjoner, og har også fått assistanse fra brannvesenet på Askøy. Veien forbi Nøstet er sperret av, og både politi og ambulanse er på stedet.

Da brannen startet, var flammene og røyken synlig fra store deler av byen.

– Vi har betydelige mannskaper på plass, både fra politi, helse og brannvesen, sier Samsonsen.

– Krevende arbeid

Trehusene ligger i et brannsmitteområde. Klokken 01.41 slo 110-sentralen full alarm og meldte om storbrann.

Da brannvesenet kom frem, var det full fyr.

– Sydnesgaten 35 var overtent, og det var overtent mellom nr. 35 og nr. 33. Det må ha gått fort, sa Frank Åstveit, som var brannvesenets innsatsleder natten igjennom.

STORBRANN: Natt til søndag brøt det ut brann i to hus på Nøstet i Bergen sentrum.. Foto: EIRIK BREKKE

– Det er et krevende arbeid med brann i dette området, og vi har ikke fått meldt brannen under kontroll. Vi blir nok værende på stedet i hele natt. Vi arbeider med å isolere brannen til disse to husene i Sydnesgaten. Dessuten har vi innsats i naboområdene for å hindre spredning. Ut fra bildene jeg har sett, er det nok store skader på husene som brenner, sa Ole Jakob Hartvigsen, vaktkommandør ved 110-sentralen i Hordaland, til BT klokken 02.50.

Litt senere kom det røyk også fra et tredje hus, der brannvesenet sagde seg inn i taket for å hindre spredning. Klokken 03.30 melder brannvesenet at det kun er de to opprinnelige husene som er totalskadd, og at husene rundt er sikret.

Natt til søndag jobbet brannvesenet med utvending slukkearbeid i Sydnesgaten 35, og innvendig slukking i nummer 33.

MÅTTE FLYKTE: Evakuerte samlet seg på Nøstekaien. Foto: EIRIK BREKKE

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent, og politiet har ennå ikke vært inne.

– Vi vet foreløpig ikke når vi kan gå inn for å undersøke husene som har brent. Foreløpig er det for varmt, og brannvesenet driver fortsatt slokking. Vi må ha en dialog mellom brannvesenet og våre kriminalteknikere før vi bestemmer når vi kan gå begynne åstedsundersøkelsene, sa operasjonsleder Arve Samsonsen i Vest politidistrikt kl. 06.00 søndag morgen.

De 12 evakuerte er delvis innlosjert hos venner og kjente, delvis på hoteller rundt om i byen, ifølge politiet.

Publisert