Dyrene til Birte ble stjålet og drept

– Dette må være syke folk, sier bonde Birte Larsen.

Publisert Publisert

FORTVILET: Bonde Birte Larsen synes det er fortvilende at noen har stjålet dyrene hennes for å drepe dem. Foto: Tuva Åserud

  • Hilde Heian

Tidlig tirsdag morgen oppdaget Birte Larsen at det hadde vært innbrudd inne hos dyrene på Bergen strutsefarm.

En kaninmor med fem unger var borte vekk, det var også en drektig kanin. I tillegg var alle marsvinene forsvunnet fra gården.

Lå slengt ved drikkevannet

Bonden varslet politiet som kom til gården i Fyllingsdalen for å undersøke hva som hadde skjedd. Det var BA som først omtalte tyveriet.

– Så fikk jeg vite at en turgåer hadde funnet seks av kaninene ved drikkevannet i Krohnegården. De var slått i hjel, eller druknet. En av kaninene var kuttet strupen på. Alle var våte, forteller Birte Larsen.

En av kaninungene er fremdeles savnet, det samme er de syv marsvinene.

DØD: Denne drepte kaninen var en av seks døde kaniner som ble funnet ved drikkevannet i Krohnegården tirsdag. Foto: Privat

– Politiet har vært og samlet sammen kadavrene som lå slengt ved drikkevannet. En politipatrulje kom med en gang, forteller Larsen.

Fant hodeløs høne og hane

Hun har arbeidet som bonde på fulltid ved Bergen strutsefarm i 21 år, og har aldri opplevd noe liknende før.

– Hadde de stjålet dyrene for å ha dem som kjæledyr, kunne jeg ha forstått det. Men å stjele for å drepe dem, det er sykt. Da er man ikke ved sine fulle fem, sier Larsen.

DREPT: Bonden fant favoritthanen hodeløs inne i et bur. Foto: Tuva Åserud

Inne i løen i morges fant hun også en hodeløs høne i en blodpøl. Den hadde blitt mobbet av de andre hønsene og fikk derfor være alene ute i gangen.

– Men det verste var da jeg fant den fineste hanen min slengt inne i et bur, hodet hans var kappet av. Da tenkte jeg at dette må være syke folk, sier bonden.

TOMME BUR: Marsvinene forsvant i løpet av natt til tirsdag. Foto: Tuva Åserud

I tillegg til de drepte dyrene, forteller Larsen at politiet også har tatt med seg en sigarettstump hun fant inne på gulvet i løen.

– Fortvilet

– Jeg har snakket med naboene, men de har ikke hørt noe spesielt i løpet av natten eller kvelden mandag. Derfor tror jeg ikke dette er folk som har kommet hit på motoriserte kjøretøy, sier bonden.

– Hva tenker du om det som har skjedd?

– Først ble jeg overrasket, så fortvilet. Barna som kommer hit for å feire bursdager, eller være sammen med dyrene, pleier å få holde på en kaninunge eller en marsvinunge. Skal jeg måtte fortelle barna hva som har skjedd?

Hun forteller at hun også savner to eller tre av gårdskattene. Men foreløpig har ikke bonden hatt tid til å lete etter dyrene, så hun vet ikke om kattene også er stjålet.

FÆRRE I FLOKKEN: En høne og en hane ble drept inne på strutsefarmen mandag kveld eller i løpet av natt til tirsdag. Foto: Tuva Åserud

Politiet: – Forferdelig

Etterforskningsleder Svein Føllesdal ved Bergen vest politistasjon sier til BT at han ikke kan huske en tilsvarende sak med et slikt omfang i løpet av de over 30 årene han har arbeidet i politiet.

– Dette er en forferdelig ting å gjøre. Stjele dyrene for å ta livet av dem på denne måten, er en grusom handling. Bare for å gjøre det, uten noe mål og mening, sier Føllesdal.

Han forteller at politiet har opprettet sak.

– Trolig blir det dyrepolitiet i Florø som vil ta seg av denne saken, sier etterforskningslederen.

Publisert
BT anbefaler

Her stanser politiet en studentfest. – Vi har ikke fått sove på flere netter, sier nabo.

– Dette minner mer om Magaluf, sier politiet om bylivet i Bergen under pandemien.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. UiB beklager og betaler erstatning til tysk student

  2. Her treffer båten bølgen: – Den stupte ned i sjøen og knakk i to

  3. «Det er greit å være full, men flaut å være ruset. Vi holder oss selv for narr.»

  4. To bekreftet koronasmittet på danskebåten

  5. Hun er sjef for den nye festivalen på Møhlenpris

  6. – Om ikke mange dager er alt dette oppbrukt

  1. Kjæledyr