Stjal bil og kjørte på politibil

Mannen stakk av med en bil på Nesttun, og kjørte en vill og vinglete ferd med politiet i hælene gjennom Åsane. Til slutt ble han pågrepet på Osterøy.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Torsdag kveld ble politiet varslet om et biltyveri på Nesttun. Deretter kom flere meldinger om uaktsom kjøring. Bilføreren nektet å stanse for politiet, og kjørte på en av politiets biler.

– Vi fikk melding om biltyveriet i 19.30-tiden. Bilen ble stjålet fra en bensinstasjon, mens eieren var i nærheten, forteller operasjonsleder Arve Samsonsen i Vest politidistrikt.

Vinglete

Han forteller at det deretter gikk kort tid før politiet fikk flere meldinger om samme bil.

– Da var det vitner som observerte bilen i retning Åsane, blant annet ved Glaskartunnelen. Det ble meldt om høy fart og vinglete kjøring, forteller Samsonsen.

En patrulje fant litt senere bilen på en sidevei.

Kjørte på politibilen

– De forsøkte å blokkere den, men bilen kjører da på vår tjenestebil og forsvinner i stor hastighet. Patruljen følger etter et stykke, men avbryter på grunn av hastigheten. Men både våre folk og vitner observerte senere bilen på vei over Osterøybrua.

Til slutt ble bilen funnet ved Votlo på Osterøy.

– Føreren ble der pågrepet. Det dreier seg om en mann i 30-årene som er kjent av politiet tidligere. Det blir tatt blodprøve av ham, for det er mistanke om ruskjøring. Deretter tas han i arrest, sier Samsonsen.

Publisert