Seks personer husløse etter brann i Solund – 35 evakuerte får flytte hjem

Flammene var så intense at brannmannskapene ikke kunne gå inn i huset.

Publisert Publisert

Klokken 14.19 mandag ettermiddag fikk 110-sentralen melding om at det brant i en bygning i Internatvegen på Hardbakke i Solund.

– Vi har fått beskjed om at boligen skal være fullstendig overtent, sa vaktkommandør Christer Skei ved 110-sentralen tidligere i ettermiddag.

Det var en enebolig med to leiligheter som sto i full fyr.

– Jeg har snakket med brannsjefen i Solund, og de driver nå og sikrer husene som er i området rundt. De tar også en løpende vurdering om de skal evakuere folk, sa Skei.

DETTE SYNET MØTTE BRANNMANNSKAPENE: Slik så det ut da brannsjef Terje Drengenes i Solund kom frem til bolighuset på Hardbakke. Foto: SOLUND BRANNVERN

– Er det folk inne i huset?

– Vi har ikke fått informasjon om det, sa vaktkommandøren.

Syv hus er evakuerte

Vest politidistrikt opplyser på Twitter like etter klokken 15 at huset er overtent, og at brannvesenet arbeider på stedet. Ifølge politiet skal samtlige beboere være evakuerte.

Ved 15.30-tiden melder politiet at syv hus er evakuerte, det er inkludert det brennende huset. Brannvesenet arbeider fremdeles med slukking.

EVAKUERTE: Syv hus, inkludert dette, ble evakuerte i forbindelse med brannen. Foto: 2211-tipser

– Det var seks personer som bodde i de to leilighetene i huset. En familie på fire i en leilighet, og to personer i underetasjen. Jeg har fått opplyst at alle var ute da det begynte å brenne, sier brannsjef Terje Drengenes i Solund.

Da BT snakket med ham mandag ettermiddag arbeidet de fremdeles med å slukke brannen.

– Det er to hus som ligger åtte til ti meter fra det brennende huset, men hvis ikke vinden øker vesentlig, tror jeg vi har kontroll på disse husene. Nå er det ikke åpne flammer, forteller Drengenes.

– Hva skjer med de seks personene som nå er husløse?

– Vi prøver å skaffe hus til dem. Dette er lokale folk. Det brenner av og til, men det er lenge mellom hver boligbrann i Solund, sier brannsjefen.

Intense flammer

Da brannmannskapene kom frem til den brennende boligen var flammene så intense at det ikke var mulig for dem å gå inn i huset.

– Det brant ut gjennom vinduene, sier Drengenes.

Ifølge brannsjefen skal en mann ha fått i seg noe røyk under brannen, og han har fått tilsyn av lege.

– Han som eier leilighetshotellet har tatt inn evakuerte beboere fra nabohusene. Vi har cirka 10 personer som arbeider med å slukke brannen. Dette er deltidsmannskap, forteller brannsjef Drengenes.

Har kontroll på brannen

Like før klokken 16 forteller vaktkommandør Skei ved 110-sentralen at den siste oppdateringen han har fått, er at det er kraftig røykutvikling fra huset.

– Det er ingen åpne flammer, men det er ikke kontroll på brannen, sier han.

Ved 16.15-tiden melder brannvesenet at brannen er under kontroll. Det kommer fortsatt røyk og glør fra boligen, og evakueringen opprettholdes inntil videre, opplyser 110-sentralen på Twitter.

Klokken 16.48 opplyser Vest politidistrikt at evakueringen opphører. Politiet jobber videre på stedet med avhør av vitner.

– Det har vært totalt 35 personer evakuert fra omkringliggende hus. De kan nå returnere til husene sine igjen, skriver operasjonssentralen.

– Dette er en tragedie

Tom Erling Bahus som eier Solund leilegheitshotell som ligger i nærheten, sier til BT at brannen foreløpig ikke truer leilighetshotellet.

– Det er et hus som ligger enda nærmere, men det ser ut som om dette skal gå bra. Dette er en tragedie, men ifølge de opplysninger jeg har fått skal alle ha kommet seg ut av huset, forteller Bahus.

Publisert