Dobbelt­draps­saken: Politiet gransket rom på hospits og sjekket overvåking fra blokk i Arna

Etterforskningen i dobbeltdrapssaken pågår for fullt.

Publisert Publisert

KRIMINALTEKNIKERE: Det er stor aktivitet ved hospitset i Møllendalsveien onsdag. En hel etasje er sperret av, men politiet skal konsentrere seg spesielt om ett rom. Foto: Tor Høvik

Onsdag fortsatte politiet sine undersøkelser ved og i et hospits i Møllendalsveien, nær Danmarks plass i Bergen.

Der er en hel etasje sperret av. BT kjenner til at politiet konsentrerer seg spesielt om ett rom i bygget. Dette rommet skal være knyttet til ett av drapsofrene.

Rett før klokken fire kom et titall politifolk til hospitset, flere av dem i sivil. Noen av dem gikk inn på et rom i først etasje.

TAR MED BOSS: Politiet tok i 10-tiden onsdag med seg bosset fra et bossrom ved siden av hospitset i Møllendalsveien. Hospitset regnes som et sentralt sted i etterforskningen. På bildet er en kriminaltekniker i arbeid. Væpnede, sivile politifolk var også på stedet. Foto: Geir Martin Strande

Sentralt

Etterforskningsledelsen omtaler hospitset som et sentralt sted i drapssaken. Politiet har foreløpig ikke villet bekrefte om de ser på dette som det mulige drapsstedet.

Én av politiets hypoteser er at mannen og kvinnen som mandag ble funnet døde med stikkskader ved Osavatnet i Arna, kan ha blitt drept et annet sted og fraktet til funnstedet.

DATAKRIM: Like over klokken 14 kom en politimann med «Datakrim» på jakken til hospitset. Foto: TOR HOVIK

Sjekker kamera

Også ved det kommunale botilbudet i Arna, der det var en væpnet aksjon og pågripelse tirsdag, var det politi på plass onsdag formiddag.

OVERVÅKING: Den kommunale lavblokken i Arna har mye videoovervåking, både utendørs, i svalganger og inne, som her i første etasje ved postkassene. Foto: Alice Bratshaug

BTs reportere i Arna så onsdag morgen at politiet konsentrerte seg om overvåkingskamera i tilknytning til den kommunale lavblokken.

ETTERFORSKER: En politimann med «Datakrim» på jakken gikk inn i boligblokken i Arna i 11-tiden. Foto: Alice Bratshaug

Etter det BT kjenner til, henter politiet ut overvåkingsbilder som skal gjennomgås av drapsetterforskerne – blant annet video som viser parkeringsplassen utenfor blokken.

Politiet gikk også gjennom alle etasjene av bygget, og politifolk beveget seg gjennom svalgangene utenfor inngangsdørene til leilighetene.

Onsdag klokken 12.30 kom også krimteknikere til den kommunale lavblokken i Arna. De var frem til klokken 15 i arbeid utenfor leiligheten som de aksjonerte mot tirsdag, så begynte de inne i leiligheten.

PÅ VEI INN: Krimteknikere på vei inn i lavblokken. Foto: Alice Bratshaug

TEKNIKERE: Krimteknikere var onsdag i arbeid utenfor leiligheten i det kommunale botilbudet i Lonemarka i Arna. Foto: Alice Bratshaug

INNE: Onsdag ettermiddag begynte politiets krimteknikere å jobbe inne i leiligheten. Foto: Alice Bratshaug

Tok med seg boss

Ved hospitset i Møllendalsveien tok politiet i 10-tiden med seg bosset fra et bossrom ved siden av bygget.

Det ble ifølge NRK holdt vakt ved bygget natt til onsdag. Ved hospitset er det flere overvåkingskameraer, og politiet skal ha sikret seg opptak også fra disse kameraene.

HOSPITS: En kriminaltekniker i arbeid ved hospitset i Møllendalsveien onsdag. Foto: Tor Høvik

Andre medier har meldt om at kriminalteknikere tirsdag tok med en tilsynelatende blodtilsølt seng eller madrass fra hospitset.

HUNDER: Politiet søkte tirsdag ettermiddag med to hunder ved Osavatnet i Arna, der to personer ble funnet døde mandag. Foto: Marita Aarekol

Publisert