Styrte seg selv med joystick

Publisert Publisert
  • Det er som et dataspill der du må bruke joystick, men her styrer jeg meg selv. Kult, gliser Åsmund Ken Steien Solberg (11) etter å ha prøvd el-innebandy.
  • Kim Eikefet
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

I samarbeid med Norges Bandyforbund skal IL Fjell-kameraterne starte opp med el-innebandy. Lørdag inviterte de til introduksjonsdag i Fysakhallen.

Mange hadde møtt frem, og på parketten sto det fire elektriske spesialstoler laget spesielt for innebandy. Stolene blir styrt av en joystick, og foran har de påmontert en trearmet plastkonstruksjon som blir brukt til å styre ballen med. Hver stol kan også tilpasses forskjellige funksjonshemninger.

Misunnelig

— Det var veldig kult å få prøve. Først var jeg nervøs, men så følte jeg at det ikke var noe å være nervøs for, forteller Åsmund.

Som toåring ble han veldig syk. Resultatet ble at han må bruke skinner på beina og krykker når han går.

Med el-innebandystolen var ikke det noe problem i det hele tatt. Åsmund føk frem og tilbake, snurret rundt og fikk etter hvert god ballkontroll.

Elleveåringen la ikke skjul på at el-innebandy var noe han hadde lyst til å gjøre igjen. Da han gikk i 1. klasse prøvde han fotball, men det gikk ikke så bra.

— Det var første gangen jeg spilte på et lag, men det var ikke mange som sendte ballen til meg. Så jeg sluttet, husker han.

Nå vil han gjerne prøve lagspill på nytt gjennom el-innebandy.

— Jeg kjenner ingen av de andre her, men jeg vil gjerne bli kjent med alle og har lyst til å teste lagånden deres. Den ser ut til å være bra, smiler Åsmund.

Han syntes også det var litt gøy at storebroren Johannes (14) måtte stå og se på mens han kjørte.

— Stort sett er det jeg som er misunnelig på ham, men nå tror jeg at han er litt misunnelig på meg. Endelig kan jeg ta igjen, ler han.

Spennende

Ida Elisabeth Nordvik (12) syntes også at el-innebandy var gøy.

— Her går det ganske fort! Jeg har en rullestol som går i 9 kilometer i timen, men denne gikk 15 kilometer i timen på det forteste. Det var ganske spennende, syntes hun.

Tolvåringen ble født med ryggmargsbrokk, men hun har ikke latt det hindre henne i å være aktiv. Ida svømmer og pigger litt med rullestol, og etter å ha prøvd el-innebandy fikk hun lyst til å fortsette med det.

— Jeg har noen venner som spiller i Tønsberg, så jeg vil begynne med dette hvis det passer. El-innebandy er et kjempebra tilbud for oss som sitter i rullestol, synes Ida.

  • Forutsatt at de får minst fire deltakere starter IL Fjell-kameraterne opp med treninger hver mandag. Interesserte kan kontakte Torgeir Ådland på mobil 952 84 773 eller e-post tmod@online.no.
Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Her svarer han om kvelden alt gikk galt

  2. Før kampen pekte bergenseren ut Branns svakheter. Så scoret laget hans fem.

  3. «Dobbelt så god som motsatt back»

  4. Dette synet møtte Rune da han løftet overmadrassen på hotellet i Bergen

  5. Her ble bobilen og personbilen stående bom fast: – Det var litt uventet, kan man si

  6. Bil krasjet i gjerde og husvegg, to til Haukeland

  1. Arna