I 11-tiden søndag ble politiet varslet om at to klatrere var skadet ved Store Skagastølstind i Jotunheimen, og en redningsaksjon ble satt i gang.

Noen timer senere opplyste politiet at den ene klatreren var funnet omkommet.

Skagastølstindene.
BTs ARKIV

Det var en 49 år gammel norsk mann som omkom. Sogn Avis skriver at 49-åringen er fra Haugesund og kjent som en erfaren klatreinstruktør, og at han var i ferd med å ta seg over den siste fonna ned fra Storen til Bandet da skled og ramlet utfor.

Den andre klatreren, en 52 år gammel kvinne fra Finland, er innlagt på Haukeland Universitetssykehus. Sykehuset opplyser mandag ettermiddag at kvinnen er alvorlig skadet.

Ulykken skjedde i et område som ikke er veldig bratt, mellom Skagastølsbu og toppen av Store Skagastølstind i Luster kommune i Sogn og Fjordane. Det var vanskelige redningsforhold på fjellet, siden det er høyt, varmt og vindstille.

Hovedredningssentralen hadde i går ikke detaljer om ulykken eller årsaken.

— Dette er omtrent 2100 meter over havet, og den tynne luften i så stor høyde er krevende for helikopteret. At det er varmt og vindstille gjør også at helikopteret får mindre luft under rotorbladene, og med det mindre løftekraft, sa redningslederen i går.