- Var en hendelse med bil og sykkel

Den kvinnelige syklisten døde halvannet døgn etter en «antatt episode» med en bil ved dette lyskrysset. I dag har politiet fått bekreftet en hendelse.

STO HER: Politiet tror noe har skjedd etter at syklisten og bilføreren skulle ut fra dette lyskrysset ved gamle Nygårdsbroen. - Bilfører og syklist har hatt kontakt i etterkant, så har de kjørt hver til sitt, sier Jens A. Kleppe i bergenspolitiet.
SYKKELVEI: I det aktuelle lyskrysset er det et eget felt for syklister. Politiet vet ikke hvor den kvinnelige syklisten sto plassert i krysset.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Mandag gikk politiet ut og etterlyste vitner til et mulig sammenstøt mellom syklisten i 30-årene og en kvinnelig bilfører. Det skal ha skjedd torsdag 4. august, rundt klokken 14.30-14.40.

Etter medieomtalen har politiet i løpet av tirsdag fått tre henvendelser, blant annet fra et vitne som kom syklende til i etterkant.

Teorien vår er at de har fått grønt lys, og så har det skjedd noe

Jens A. Kleppe, leder trafikkseksjonen, Bergen sentrum politistasjon

— Vi har ikke fått kontakt med noen direkte vitner til hendelsen. Men henvendelsene vi har fått bekrefter at det var en episode med en syklist og en bilfører involvert. Det er blant annet snakk om et skrubbsår i ansiktet som ble plastret, det kan jo tyde på et fall, sier Jens A. Kleppe, leder for trafikkseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

«Snakket sammen i etterkant»

Kleppe understreker at politiet ikke vet om det har vært noe fysisk sammenstøt mellom syklisten og bilisten. Den kvinnelige syklisten skal ha hatt hjelm, ifølge et vitne.

— Vi antar det har vært en trafikal episode. Det er ikke usannsynlig at syklisten har falt. Syklist og bilfører, og muligens også flere, har snakket sammen i etterkant, sier Kleppe.

Hun har ikke nødvendigvis gjort noe galt

Politiinspektør Svein Erik Krogvold om bilføreren

Etter det politiet vet, sto både bilføreren og syklisten på rødt lys i Florida-svingen - like ved gamle Nygårdsbroen, i retning mot Danmarks plass. Den kvinnelige bilføreren skal ha kjørt en liten bil - trolig lys, men uvisst hvilken farge.

— Teorien vår er at de har fått grønt lys, og så har det skjedd noe. Sannsynligvis har syklisten falt av sykkelen. Bilfører og syklist har hatt kontakt i etterkant, så har de kjørt hver til sitt. Så vidt vi kjenner til ble ikke ambulanse kontaktet. Vi regner med de har sett på dette som en ubetydelig sak som ikke må meldes politiet, sier Kleppe.

Vanskelig sak

Etter lyskrysset skal bilen ha svingt til høyre inn Thormøhlens gate, mens den kvinnelige syklisten skal ha fortsatt videre over gamle Nygårdsbroen.

Kleppe synes dette er en vanskelig sak å gå ut med.

— Vi ser jo fortsatt på dette som to separate hendelser: En episode mellom syklist og bilfører, og så at den samme syklisten dør halvannet døgn senere. Vi ser ikke sakene i sammenheng nå, men undersøker om det kan være en sammenheng. Derfor er vi også svært interessert i kontakt med vitner - og selvfølgelig med den aktuelle bilføreren. Per nå vet vi ikke hvem hun er, sier trafikksjefen i sentrumspolitiet.

De som har henvendt seg til politiet om saken vil nå bli kalt inn til formelle avhør.

Blir obdusert

Politiinspektør Svein Erik Krogvold i Hordaland politidistrikt er påtaleansvarlig for saken.

— Det er jo dette dødsfallet som gjør at vi er interessert i opplysninger om trafikkhendelsen, selv om vi ikke ser noen direkte sammenheng nå. Vi ønsker å undersøke det nærmere, sier Krogvold.

Den kvinnelige bilføreren har status som vitne.

— Hun har ikke nødvendigvis gjort noe galt. Det har trolig fremstått som et bagatellmessig uhell der og da. Da har man heller ingen plikt til å underrette politiet om saken, sier Krogvold.

Ifølge Krogvold skal det gjennomføres obduksjon av den døde kvinnen i nær fremtid.

— Med et plutselig, uventet dødsfall hjemme er det rutinemessig med obduksjon. Hensikten er å få nærmere opplysninger om dødsårsaken. Rettsmedisinerne vil kjenne til forhistorien med sykkelepisoden, sier Krogvold.

TIL HØYRE: Etter lyskrysset skal bilen ha svingt til høyre inn Thormøhlens gate. Den kvinnelige syklisten skal ha fortsatt videre over gamle Nygårdsbroen.
Publisert: