«Blåhippie» slutter i politikken

20 år gamle Mathias Fischer går fra å skrive leserinnlegg for Venstre til å redigere leserinnlegg i BT, men vil fortsatt være andre vararepresentant i stortinget.

Publisert Publisert

BLIR JOURNALIST: Mathias Fischer (20) går fra å skrive leserinnlegg for Venstre til å redigere leserinnlegg i BT Foto: Paul S. Amundsen

iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Mathias Fischer prydet i lengre tid byens plakatvegger i følge med oppfordringen: «Send en blåhippie til stortinget». Dit kom han dessverre ikke, så nå har 20-åringen sagt fra seg alle politiske verv for å begynne i Bergens Tidendes debattavdeling i stedet.

Gjerne på tinget

— Å sitte på stortinget kunne sikkert vært gøy det, men jeg vil helt sikkert trives like godt med det jeg skal gjøre nå, sier Fischer.

Den daværende kandidaten sto på tredjeplass for Venstre i Hordaland.

— Jeg var nok et stykke unne stortingsplass. Jeg sto på tredjeplass, og vi fikk inn kun første, sier han.

Fischer er femte vararepresentant for i Bystyret i Bergen, og andre vararepresentant til stortinget. Han vil nå søke permisjon fra varaplassen i Bystyret, men det er ikke mulig å bli permittert fra Stortinget.

— Det er uansett lite sannsynlig at jeg skal bli innkalt dit med det første, sier Fischer.

Vil klare å skille

Den kommende debattjournalisten ser utfordringen med å gå over til andre siden av bordet.

— Det blir en utfordring å skape et tydelig skille mellom min tidligere jobb og denne. Det er en tillit jeg må bygge hos andre, sier Fischer.

For sin egen del føler han seg i midlertid trygg på at han vil klare omstillingen.

— Jeg har aldri vært noen partikanin i Venstre. Jeg har også kritisere partiet mye innad, sier han.

— Du har ingen skjult agenda med dette altså?

— Nei, jeg vil ikke prøve å relansere BT som Venstre-avis. Hvis jeg ville forfekte Vesteres politikk så ville jeg fortsatt i Venstre, sier Fischer.

Har skrevet om kaffe

Fischer mener det er mye å ta med seg fra politikken til BT.

— Jeg skal på en måte drive med det samme som før, men fra en litt annen vinkel. Jeg har selv skrevet en masse innlegg i BT tidligere, og kan kanskje se ting på en litt annen måte, sier Fischer.

Han mener en god debatt er interessant i seg selv, uansett hva den handler om.

— Men jeg kommer ikke til å redigere innlegg fra Venstre. Jeg vil foretrekke å slippe, sier han.

Tidligere har Fischer skrevet en spalte om kaffe i BT. I tillegg har han gått på medier og kommunikasjon på videregående, hvor de også har jobbet mye med journalistikk.

Ikke tilbake

Fischer studerer filosofi, og skulle egentlig begynt på andre året i høst. Studiet setter han imidlertid på vent enn så legne.

— Jeg må jo fullføre studiene en eller annen gang. Men jeg er nå ennå ung, sier han.

Foreløpig han han ingen planer om å dra tilbake til politikken.

— Jeg har verken ambisjoner eller tanker om å dra tilbake til Venstre. Men jeg har lært av politikken at man aldri skal gi garantier, sier han.

Publisert