Skole og barnehage stengt etter strømbrudd

Regnskyllet skaper problemer i Fyllingsdalen.

Publisert Publisert

PUMPER: Brannvesenet jovver med å tømme BKK sitt anlegg i Nebbeveien for vann. Anlegget ligger inne på Løvås oppveksttun. Foto: RUNE NIELSEN

  • Marianne Nilsen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

I går sendte Vervarslinga på Vestlandet ut et OBS-varsel for Hordaland og Sogn og Fjordane. I løpet av 24 timer skulle det komme mellom 60 til 90 millimeter nedbør både i Hordaland og Sogn og Fjordane.

Og i natt bøttet det ned i Bergen, og det fikk politiet i Hordaland merke.

— Vi har fått mange meldinger på vann i vei og vannansamlinger, særlig i Bergen sentrum, sier operasjonslederi Hordaland politidistrikt, Janne Steimler Sætre.

Les også

Advarer mot kraftig regn i natt

Skole og barnehage stengt

Fredag morgen meldte BKK at over 1000 beboere i området rundt Nebbestølen og også deler av Oasen kjøpesenter var uten strøm.

Klokken 08.00 skriver 110-sentralen Hordaland at de har rykket ut til vanninntrengning i BKK sitt anlegg i Nebbeveien.

— Det har regnet voldsomt i natt og vi tror strømbruddet skyldes en oversvømmelse i en transformatorkiosk. Når det kommer vann inn i en slik kiosk, kan det komme jordfeil, sier Anne Mette Tuvin,kommunikasjonsrådgiver i BKK NettAs.

STENGT: Løvås oppveksttun må sende barnehagebarn og elever hjem igjen fredag morgen. Regnbruddet tok strømmen fra dem. ARKIVFOTO: HELGE SUNDE

Klokken 08.50 melder BKK at de aller fleste kundene er koblet over til andre strømnett.

— I overkant av 50 kunder er fortsatt strømløse. Blant dem er Løvås oppveksttun. De melder at skolen vil bli stengt i dag som følge av dette, sier Tuvin.

På sine nettsider opplyser Bergen kommune at både skole og barnehage i oppveksttunet vil bli stengt i dag.

— Barnehagebarn og foreldre får beskjed når de kommer til barnehagen. De elevene som er for små til å gå hjem alene, vil bli ivaretatt av personalet på skolen inntil foreldre har kommet. På grunn av tidspunktet for strømbruddet, har det vært vanskelig å få varslet foreldre og foresatte, heter det i meldingen på nettsiden til skolen.

Vaktkommandør ved 110-sentralen Hordaland, Rune Hovlandsdal, sier at det har vært en stor oversvømmelse på Løvåsen skole.

— Vi har holdt på der ute siden 07.50 og har fremdels en del arbeid igjen, sier Rune Hovlandsdal.

Ifølge brigadeleder på stedet, Frode Bruknapp, er det 30 til 40 cm vann i den nederste etasjen.

— Vi måtte ta strømmen og har pumpet vann ut av bygget i lang tid. Problemet er at grunnvannsnivået stiger med mye nedbør, sier Bruknapp.

- Kirkeklokkene har gått amok

Også Fyllingsdalen kirke ble rammet av strømbruddet. Da strømmen kom tilbake, fikk det litt spesielle konsekvenser. Klokken 07.45 begynte nemlig kirkeklokkene å kime, og ga seg ikke på nærmere en time. minutter.

— Med en gang strømmen kom tilbake, begynte klokken å ringe. Den har gått helt bananas, sier Tor Ellingsen som bor like i nærheten.

Kirketjener Øyvind Bjørge er varslet om de kimende klokkene.

— Vi har en vaktmester på vei ut for å ordne det. Hvorfor dette skjer vet vi ikke, men når vi hører om store vannmengder og strømbrudd, kan jo det være en forklaring, sa han like før klokken 08.15.

OVERSVØMMELSE: Brigadeleder Frode Bruknapp Foto: Ove Sjøstrøm

Publisert