Savnet mann funnet død i Fusa

Politiet bekrefter at det er den savnede mannen i 70-årene som ble funnet i 08-tiden i Fusafjellet.

Publisert Publisert

HENTET NED: Alpin redningsgruppe og lokalt Røde Kors hentet den omkomne ut fra terrenget mandag formiddag. FOTO: MARITA AAREKOL

  • Marita Aarekol
  • Gerd Tjeldflåt
  • Anne Hovden
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

IMG_5725.JPG

Mannen har trolig falt utfor en skrent, og blir nå hentet ut av en alpin redningsgruppe, ifølge lensmannen i Fusa, Jarle Matre.

— Redningsmannskapene fulgte et spor som endte på kanten av en skrent, og den omkomne ble funnet under denne skrenten, sier Jarle Matre.

Mannskaper fra Røde Kors og Norske Redningshunder, politi og frivillige søkte i hele natt etter mannen i 70-årene etter at han ikke kom tilbake etter en fjelltur søndag.

Pårørende varslet

Ved 08.15-tiden meldte Røde Kors fra at de hadde funnet en mann omkommet i et bratt og ulendt terreng på østsiden av fjellet.Like før klokken 10 bekreftet politiet i Hordaland at det var den savnede mannen som var funnet.

I morgentimene ble 14 personer fra Sivilforsvaret satt inn i søket, samt 2–4 personer fra Norsk Folkehjelp. Fra før av deltok flere ekvipasjer fra Norske Redningshunder og politiet, mannskaper fra Røde Kors og kjentfolk i området.

Fjellvant

Tilsammen syv ekvipasjer fra Norske Redningshunder og politiet har deltatt i søket i natt, det samme har 15 personer fra Røde Kors, kjentfolk i området samt lokalt politi.

— Jeg snakket med innsatsleder på stedet i 04-tiden, og temperaturen lå da på rundt minus tre grader, og det har snødd litt, sier Morten Kronen ved Hordaland politidistrikt.

Mannen skal ha vært fjellvant, men ikke veldig godt kledd, ifølge politiet.

ULENDT TERRENG: Mannen i 70-årene ble funnet omkommet i dette terrenget etter å ha vært savnet siden søndag kveld. FOTO: MARITA AAREKOL

Siste samtale like etter klokken 17Mannen skulle vært hjemme i 18-tiden søndag kveld, og ble meldt savnet klokken 21.07.

Familien hadde kontakt med mannen mellom klokken 17 og 17.30. Da var han på vei ned fra fjellet. Siden har ingen hørt fra ham.

— Telefonen er avslått, og vi har ikke fått kontakt, sa Tatjana Knappen ved Hordaland politidistrikt søndag kveld.

Helikopter søker

— Fusafjellet er forholdsvis bratt. Vi vet ennå ikke hvilken rute han har tatt, men jobber med å finne mer ut av dette. Ellers håper vi at Sea King kan hjelpe oss å lokalisere mannen, sier Knappen.

Sea King-helikopteret fra hovedredningssentralen var søndag kveld med i søket.

En til lege for sjekk:

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Brann i enebolig i Ullensvang