Ikke enig i varslernes fremstilling

Christian Hysing-Dahl avviser kritikken. Han bestrider at dokumentasjonen fra varslerne var så klar som de hevder.

Styreleder: Christian Hysing-Dahl. Arkivfoto: Tor Høvik

- Vi er lykkelige for at de varslet, og er veldig takknemlige for det, sier styreleder Christian Hysing-Dahl (bildet) i Stiftelsen Betanien Bergen.

For to måneder siden kunngjorde han at han vil trekke seg etter 18 år som styreleder. Tidligere KrF-byråd Filip Rygg er innstilt som ny styreleder. Valget skjer denne uken.

Les også

- Varslerne har følt seg trakassert og utestengt

Hysing-Dahl kjenner seg ikke igjen i kritikken om at varslerne skal ha blitt trakassert og motarbeidet.

- Vi har forsøkt å behandle varslerne godt. Det er ikke sikkert vi har lyktes med alt, men jeg er ikke enig i den fremstillingen som gis.

Mener bevis kom senere

Han påpeker at Stiftelsestilsynet ved to anledninger har behandlet Betanien-saken. Styret har da fått kritikk på enkelte punkter, men Stiftelsestilsynet har ikke funnet grunn til at styret må gå eller at det fremmes erstatningsansvar mot styremedlemmer.

Hysing-Dahl er av en annen oppfatning enn varslerne om hva som faktisk ble presentert på møtet i midten av august 2012. Han viser spesielt til at en låneavtale og bildebevisene på uetisk atferd først ble fremlagt senere.

- På det tidspunktet jeg ble varslet, hadde jeg noen påstander å forholde meg til. Det var etter min vurdering ikke godt nok begrunnet til at jeg kunne avlyse festen. Hadde vi kunnet gjøre det, hadde vi naturligvis gjort det, sier styrelederen.

Fikk ros av Rygg

I forbindelse med kunngjør­ingen av sin avgang sendte Hysing-Dahl ut en presse­melding.

«Styrets mål har vært å ta stift­elsen gjennom krisen. Tidligere daglig leder har fått sin dom og det er på tide at nye folk tar seg av gjenoppbyggingen», skrev Hysing-Dahl.

Påtroppende styreleder Filip Rygg roset det sittende styret.

- Det gamle styret har gjort en formidabel jobb med det som har vært en veldig kjedelig sak, sa Rygg.