- Mer forretning enn skole

MI-studentene er lei av å tie om problemene på journalistlinjen. - De har vært dysset ned lenge nok, sier elev Tommy Sekkingstad.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

— Det første året var greit. Men i løpet andre året har klassen nærmest gått i oppløsning. Mye av undervisningen var ren repetisjon. «Dere har godt av å repetere litt,» sa gjerne lærerne. Gang på gang ble timer avlyst. En gang fikk vi beskjed på sms - en time etter at timen skulle ha begynt, forteller Trine Rønneberg (22).

Tre ulike timeplaner

Klassevenninne Aase Marie Dahle (42), er heller ikke imponert.

— Jeg fikk feil pensumliste av skolen og endte med å kjøpe flere bøker som var slettet fra pensumlisten. Dette merket vi først i mai. For læreren hadde også feil bok. Det sier litt om hvor lite viktig pensum er. Vi fikk tre forskjellige timeplaner for vårsemesteret. Og vi har mottatt oppunder 30 endringer i timeplanen på sms i løpet av det siste året. Det virker som om lærerne, som ofte har sin hovedjobb i en annen bedrift, må flytte på timene for å få tid til alt. Dette går ut elevene. MI er utvilsomt mer en forretning enn en skole, sier Dahle.

Hun tar MIs motsvar med stor ro.

— Dokumentasjonen de har kommet opp med gir oss enda bedre kort på hånden. Gjennom redegjørelsen fikk vi blant annet vite at vi skulle hatt betalt i praksistiden. Det fikk vi ikke, forteller hun.

- Mistet motivasjonen

Studentene forteller at de måtte gå flere runder med ledelsen for å få ut fagplanen for studiet.

— Da vi spurte etter den i begynnelsen av året, fikk vi som svar at den ikke kunne leveres ut. De sa at de var redd for at andre ville stjele opplegget. Har du hørt på noe sånt? Vi fikk den først etter gjentatte forespørsler - etter at skoleåret var slutt, sier Tommy Sekkingstad (21).

— Ledelsen viser til at det var høyt fravær i klassen deres. Hvordan forklarer dere det?

— Selvfølgelig ble det mye fravær. Vi mistet motivasjonen da vi innså at innholdet i undervisningen var såpass mangelfullt. Mange opplevde det nok som bortkastet tid å gå på skolen, svarer Rønneberg.

— Er dere klare for å ta opp kampen med MI?

— Ja. MI har noe som er vårt. Vi kan ikke få tilbake tiden vi har misbrukt, men pengene skal vi ha igjen, sier Dahle.

— Dessuten er det viktig å få dette ut i offentligheten, sier Tommy Sekkingstad.

— Som journalist føler jeg at vi har plikt til å gi beskjed om dette. Misnøyen med MI har vært dysset ned lenge nok. Dette kan ikke holde på lenger. Hvis ikke vi gir beskjed, vil fremtidige kull oppleve det samme som oss.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Ledelsen avviser kritikken

  2. Studentkull vil saksøke privatskole

BT anbefaler

Så konen, svogeren og to slektninger bli overkjørt

Mannen i 70-årene ventet i bilen og ble vitne til alt.

LES SAKEN