Tror Dung ble holdt fanget og drept

Det er mest sannsynlig at Dung ble holdt fanget og deretter drept, mener retten. Ektemannen og svigermoren ble i dag fengslet med full isolasjon.

  • Liv Solli Okkenhaug
  • Helge O. Svela
  • Sonja Ystaas
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

Dung Tran Larsens ektemann og svigermor er begge fengslet frem til neste fredag, med full isolasjon og medieforbud.

— Det er mer sannsynlig at savnede har vært frihetsberøvet og så drept, enn alle andre muligheter, heter det i fengslingskjennelsen fra Bergen tingrett.

Tingrettsdommer Håkon Rastum synes ikke forklaringene fra de siktede om Dungs psykiske tilstand rimer med at hun skal ha lurt seg ut av landet eller holdt seg skjult.

De siktede har forklart at Dung var i psykisk ubalanse før hun forsvant. Politiet har imidlertid ikke funnet holdepunkter for dette.

Rastum legger i vurderingen av mistanken mot ektemannen og svigermoren særlig vekt på at at det ikke finnes spor etter Dung siden 23. juni. Først 20. juli ble hun meldt savnet. Ektemannen har forklart at hun forsvant natt til 14. juli.

Medieforbud

Politiet ville i dag fengsle svigermoren for nye fire uker. Ektemannen har to uker igjen av sin varetektsperiode, men politiet ba om strengere fengslingsvilkår for ham. De ville at han skulle få forbud mot å følge med på saken i mediene, og fikk medhold i det. Ektemannen begjærte seg løslatt, men nådde ikke frem med sitt krav.

Begge har tatt betenkningstid for å avgjøre om de vil påkjære fengslingen.

- Isolasjon er verst

  • Hun tok det svært tungt. Det blir tøft å sitte i full isolasjon, sier svigermorens forsvarer Stein Erik Ottesen.

Også ektemannens forsvarer Frode Skogvold reagerer på isolasjonen, særlig siden hans klient hittil har sittet på mildere restriksjoner.

— Det er veldig rart at restriksjonene nå blir skjerpet. Det er isolasjonen som er verst. Å sitte der og ikke kunne se på TV eller noe som helst, sier Skogvold.

— Vi har bedt om full isolasjon slik at de siktede ikke skal ha mulighet til å tilpasse forklaringene sine i forhold til hva som kommer frem i media, sier politiinspektør Sidsel Isachsen.

Lukkede dører

Politiet ba om at fengslingsmøtet skulle foregå bak lukkede dører, og fikk medhold i dette av tingrettsdommer Håkon Rastum. Forsvarerne hadde heller ikke innvendiger mot dette.

Advokat Frode Skogvold, som forsvarer Dungs ektemann, har bedt om innsyn i de dokumentene politiet har holdt tilbake.

— Jeg går ut fra at jeg får det i kveld eller morgen, sier Skogvold til bt.no.

Svigermoren (59) og ektemannen ble pågrepet sammen med Dungs svigerfar og svoger 23. august. Alle fire ble siktet for drap, alternativt frihetsberøvelse. Politiet krevde at hele familien skulle varetektsfengsles, men Bergen tingrett mente det ikke var grunnlag for å fengsle svigerfaren og svogeren.

Gulating lagmannsrett kom senere frem til at hele familien burde fengsles, men la til grunn en teori om forsvinningen som politiet ikke har noen tro på.

Svigerfar og svoger løslatt

Svigerfaren og svogeren ble løslatt i forrige uke, fordi politiet mente det ikke ville skade etterforskningen hvis de var på frifot.

Drapssiktelsen er imidlertid opprettholdt for alle de fire familiemedlemmene.

En rekke søk etter Dung har ikke gitt resultat. Politiet har blant annet gjennomsøkt familiens bolig med likhunder. Likhundene har også vært innom bossanlegget i Rådalen, der ektemannen leverer boss.

Det er også gjort en rekke søk under Askøybroen. Etter at vitner forklarte at de hadde sett en bylt bli dumpet fra Rongesundet bru, ble det også gjort grundige søk i sundet under broen.

I helgen ble det gått manngard etter Dung i området rundt boligen i Krabbedalen.

Publisert
SAVNET: Dung Tran Larsen

Les mer om dette temaet

  1. Rundspørring blant nybakte mødre

  2. Ektemannen avhørt om mors permisjon

BT anbefaler

– Dei er taparane i Vestland. For mykje har handla om Sogn og Fjordane.

Regionen i sør er taparen i Vestland, skriv BT-kommentator.

LES SAKEN