Drevland mener hun ble forhåndsdømt av Høyre-kolleger i Bergen

Trude Drevland har ikke mye pent å si om sine fremste partikolleger i bystyret.

Publisert Publisert

Monica Mæland får ros for omsorg og støtte av Trude Drevland. Det gjør ikke Høyres gruppeledelse i bystyret. Foto: Paul Sigve Amundsen (arkiv)

  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Mens statsminister Erna Solberg, næringsminister Monica Mæland og lokallagsledelsen i Bergen Høyre for ros for omsorg og støtte i «Litt privat», får Høyres ledende folk i bystyret ikke samme attest:

«Fra den ene dagen til den andre ble jeg redusert fra å være en verdifull ressurs døgnet rundt til å bli totalt ubrukelig. Det bør være et tankekors for alle som stemmer Høyre i Bergen, for hvis det er ett parti som skal være en garantist for takhøyde, rettssikkerhet og rettferdighet, så er det nettopp Høyre. Likevel forhåndsdømte Bergen Høyres bystyregruppes ledelse meg og overså glatt uskyldspresumpsjonen», skriver Drevland.

«Trist og upresist»

Hun er også sterkt misfornøyd med hvordan Høyres lokale «havarikommisjon», et utvalg som evaluerte valgkampen, trakk frem korrupsjonssaken og hånderingen av denne som en av de mulige årsakene til det katastrofale valgresultatet.

«Det var likevel trist, svært upresist og lite grundig at den konkluderte med at siktelsen mot meg hadde påvirket valgresultatet. Selvfølgelig lot noen seg påvirke av alt som foregikk omkring gudmorrollen for «Viking Star», men siktelsen ble først tatt ut etter valget. Jeg er neppe alene om å synes at rapportens fremstilling er unøyaktig, men pressen var sin vane tro
ikke spesielt interessert i slike nyanser. Likevel, jeg fikk flest personlige stemmer i Høyre i Bergen», skriver Drevland.

Drevland tok permisjon fra alle sine politiske verv da etterforskningen ble gjenopptatt rett før valget, og hun har fortsatt permisjon fra bystyret. Hun ble plassert i byutviklingskomiteen, noe som ikke var hennes førstevalg.

«Regnet som død for lokalpartiet»

«Bergen Høyres leder Kenneth Stien og den nyansatte fylkessekretæren Charlotte Spurkeland har vært forbilledlige mens bystyregruppens ledelse ikke har vist noen form for evne til kompromiss og ikke rom for å vente med sine avgjørelser til saken fikk et utfall. Alt jeg har gjort for Bergen Høyre, var glemt på et blunk, og jeg ble umiddelbart regnet som død for lokalpartiet. Heldigvis og takk for at partiet sentralt og partilederen har vist omsorg og raushet.

– Må ta hensyn til permisjonen

Høyres gruppeleder Hilde Onarheim hadde torsdag formiddag ikke lyst til å kommentere Drevlands utfall mot gruppeledelsen, før hun selv hadde fått lese boken.

– Men når vi setter sammen en bystyregruppe og fordeler posisjonene, må vi ta hensyn til hvem som kan være med i det politiske arbeidet. Trude Drevland var, og er fortsatt, i permisjon, og det måtte vi ta hensyn til, sier Onarheim.

Hun opplyser at Trude Drevland er blitt lovet en plass i komite for finans, kultur og næring når hun kommer tilbake fra permisjonen.

Publisert