Nå blir det bikkjekaldt

Temperaturen kan komme ned i ti minusgrader i Bergen.

BRRRR: Kristen Gislefoss varsler skikkelig vinterkulde i Bergen. Olav Olsen (arkiv)

Har du ikke skiftet dekk på bilen eller funnet frem vinterklærne, bør du sette i gang nå. Fra søndag ettermiddag blir det kaldere, og kan komme ned i tosifret antall minusgrader på nattetid.

– Veldig lavt

– Mandag, tirsdag og onsdag blir kalde dager. Hvis forholdene ligger til rette for det, kan vi komme ned i ti minusgrader på nettene. Det er veldig lav temperatur for Bergen i november, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss.

Forutsetningen er at det blir klarvær og lite vind, og foreløpig ser det ut til å slå til. Snø blir det neppe noe av.

– På dagtid kan vi få to-tre minusgrader i Bergen. Solen kan varme litt, selv om det monner lite på denne tiden av året, sier Gislefoss. Han understreker at det er vanskelig å spå nøyaktige temperaturer.

– Kommer det bare litt vind, vil vi få høyere temperaturer. Det er også store lokale variasjoner, sier Gislefoss.

FROST: Temperaturen begynner å synke søndag kveld, og vil holde seg lav til torsdag. Rune Sævig

Kan variere

Hans kollega hos Storm, meteorolog Olav Krogsæter, tviler på at det blir ti minusgrader i Bergen sentrum, men peker på Vågsbotn som et område som fort kan bli enda kaldere. Også Blindheim er kjent for å være et kuldehull.

– Temperaturen kan variere kraftig fra område til område. Ofte legger kulden seg i søkk og daler. I Arnadalen kan det være tolv minusgrader ett sted, men kommer man litt opp i høyden, kan temperaturen ligge nærmere null, sier han.

Fredag kveld har det lagt seg litt snø på Kvamskogen, viser Statens vegvesens webkamera.

Vil du på ski, må du derimot lengre opp i fjellet. Ifølge førevarselet fra Meteorologisk institutt og NVE er det tørr snø og skiføre på store deler av Hardangervidda, inkludert Finse.

Fra torsdag av skal temperaturen stige igjen, og da kommer trolig også regnet tilbake.